جستجوگر دانش
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ویژگی های بهداشت رستوران و ترس مصرف کنندگان از کووید-19 آیا ناراحتی روانی اهمیت دارد؟

شکل1

فهرست مطالب

چکیده

 امور غیربهداشتی رستوران ها از زمان شروع همه گیری کووید-19، مصرف کنندگان و سیاست گذاران را به طور یکسان نگران کرده است.مطالعه حاضر ویژگی‌های بهداشت رستوران‌ها – فضاهای استفاده مصرف‌کنندگان، بهداشت شخصی کارکنان، بهداشت محل کار – و ارتباط آنها با ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 (CFC) را در بر می‌گیرد.

علاوه بر این، چگونگی ایجاد ناراحتی روانی (CSD) و واکنش‌های رفتاری متعاقب آن – رفتار پیشگیرانه (PB) و قصد بازدید مجدد (RI)- CFC مورد بررسی قرار گرفته است.علاوه بر این، آسیب پذیری درک شده (PV) به عنوان تعدیل کننده بین ویژگی های بهداشتی و CFC استفاده می شود.

 داده های جمع آوری شده از 407 پاسخ دهنده از طریق پلت فرم آنلاین چینی در SPSS 25.0 و AMOS 24.0 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین ویژگی های بهداشتی و CFC ارتباط معنی داری وجود دارد.

به طور مشابه، CFC به طور قابل توجهی CSD را ایجاد می کند، که در نتیجه بر PB تأثیر می گذارد.برخلاف فرضیه ما، CSD به طور مثبت RI را توسعه داد. در نهایت، PV روابط بین پیشینیان و CFC را تعدیل کرد.

 یافته‌ها به پژوهش  مدیریت سلامت، روان‌شناسی مصرف‌کننده و مدیریت خدمات با ارتباط عملی، به دنبال محدودیت‌ها و راه‌های بالقوه آینده اضافه می‌شوند.

کلید واژه ها:

ویژگی بهداشتی

ناراحتی روانی

ترس از کووید-19

رفتار مصرف کننده

مقدمه

جهان با نگاهی به گذشته، شیوع های طبیعی بی شماری را تجربه کرده است، مانند آنفولانزا اسپانیایی (1918)، سارس (2004)، H1N1 (2009) و ابولا (2016)(Hung et al., 2018).

با این حال , اثرات موج دار بیماری همه گیر فعلی ( ویروس کرونا ) در سراسر جهان بی سابقه است .سازمان جهانی بهداشت (WHO) ویروس کرونا (کووید-19) را بلافاصله پس از فوران آن در دسامبر 2019، ووهان، چین یک بیماری همه گیر اعلام کرد( WHO , 2020 a ) .

در این راستا، استعداد ابتلا به این بیماری مسری از جمله به رشد تصاعدی جمعیت، پیشرفت در حمل و نقل، رفت و آمدهای زیاد، مسائل غیربهداشتی و پویایی زندگی در سراسر جهان نسبت داده می شود( Li et al. , 2021 ; Park et al. , 2019 ).

جامعه جهانی در بلوک به دلیل همه گیری کووید-19 از نظر “ویرانی بهداشتی و تجاری” مردم، به ویژه صنعت رستوران داری که وضعیت بهداشتی (غیر) آن ارتباط تنگاتنگی با خطر ابتلا به بیماری همه گیر فعلی داشت، متحمل آسیب شد.

 به عنوان مثال، نظرسنجی Restaurant Dive Survey ( 2020 )در شرایط کنونی، از درک مصرف کنندگان “ترس مرتبط با ویژگی های غیربهداشتی رستوران” پرده برداری کرد که دست زدن به دستگیره درها (یعنی 78 درصد گزارش شده خطرناک است)، استفاده از فضاهای رستوران (یعنی 77 درصد اعلام کردند آسیب پذیر هستند) و برخورد با خدمات (یعنی 74 درصد تمایل به ابتلا به بیماری را نشان دادند) ( Beckett , 2020 ).

 در این حوزه، بیش از 110000 رستوران (17٪) در ایالات متحده برای همیشه تعطیل شدند و بیش از 500،000 به دلیل همه گیری کووید-19 از نظر مالی نابود شدند (انجمن ملی رستوران ها، 2020).

 از این رو، با توجه به گزارش ها و بحث های فوق، نیاز مبرمی به شناسایی و بررسی ویژگی های غیربهداشتی (در مقابل بیماری همه گیر کووید-19) رستوران ها و زنجیره های غذایی سنتی برای ارائه منطق علمی برای کاهش چالش های تجاری وجود دارد. ( Yu et al. , 2021 a , 2021 b , 2021 a ) .اخیراً به دلیل آگاهی انبوه رسانه ها و محدودیت های دولتی، حساسیت مصرف کنندگان به امور بهداشتی رستوران ها افزایش یافته است (Song et al., 2021).

همانطور که همه گیری کووید-19 به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق سرفه و عطسه منتقل می شود، احتمال ابتلا به ویروس در مکان های شلوغ به طور تصاعدی افزایش می یابد (Boyraz et al., 2020).

بنابراین، صنعت رستوران‌داری در همه‌گیری کنونی خطر بیشتری را متحمل می‌شود، زیرا تماس مستقیم و غیرمستقیم (مانند دست دادن، فضاهای شلوغ، و مکان‌های لمس شده توسط دیگران) ممکن است تهدیدات قریب‌الوقوعی را در ذهن مصرف‌کننده ایجاد کند.

 علاوه بر این، برای مصرف کنندگان رستوران معمول است که با ارائه دهندگان خدمات و سایر مشتریان برای استفاده از فضاهای مختلف، سالن غذاخوری، آسانسورها، دستشویی ها و لابی ها تعامل داشته باشند ( Park et al. , 2019 ).

 محققان ادعا کرده اند که ترس از انتقال کووید-19 احتمالاً باعث ایجاد سوء ظن در مورد امکانات و مکان های مشترک در ذهن مصرف کنندگان و در نتیجه رفتار اجتنابی می شود.

(Akhtar et al., 2020; Duong, 2021; Laato et al., 2020; Yin and Ni, 2021).بنابراین، منصفانه است که استنباط کنیم که تعامل مصرف‌کنندگان با ویژگی‌های غیربهداشتی – ملموس یا نامشهود – در رستوران غذا و نوشیدنی، ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 را افزایش می‌دهد، که به نوبه خود باعث ناراحتی شناختی آنها می‌شود.

پژوهش آکادمیک غالب بیشتر بر خدمات تهیه غذا و بهداشت کارکنان هتل متمرکز شده است (Awan et al., 2020; Gu and Ryan, 2008; Hung et al., 2018; Shin and Kang, 2020; Sifuentes et al., 2014) و کمی در مورد ویژگی های بهداشتی در زمینه اختلالات عفونی جدید توضیح داد.

این شکاف علیرغم اهمیت فوری آن برای انتخاب رستوران های مصرف کنندگان، رویدادهای ناخوشایندی مانند کووید-19 را در خود جای داده است (Dedeoglu ˘ et al., 2021).

بنابراین، بر اساس گزارش‌های آکادمیک و صنعتی فوق، ارزیابی موارد زیر ضروری است:(1) دلایلی که به ترس مصرف کنندگان از کووید-19 در رستوران ها کمک می کند، (2) چگونه ترس از نظر روانی بر مصرف کنندگان تأثیر می گذارد،و (3) چگونه مشتریان را به بازدید از رستوران تشویق کنیم.

با وجود مناسب بودن، پژوهش موجود تا حد زیادی نقش ویژگی های بهداشتی رستوران ها – فضای مشتری، بهداشت کارگران و فضای کار – را در ایجاد ترس از کووید-19  پنهان کرده است.

برای رفع این شکاف، ما با توسعه و آزمایش یک مدل نظری برای ویژگی‌های بهداشت رستوران به فراخوان یو و همکاران (2021) پاسخ دادیم.ما نقش ویژگی‌های بهداشتی – فضاهای استفاده مشتری، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت محیط کار – را بررسی می‌کنیم که باعث ایجاد ترس از COVID-19 و در نتیجه ناراحتی روانی مصرف‌کنندگان می‌شود.

 علاوه بر این، این مطالعه پیامدهای رفتاری – رفتار پیشگیرانه و نیات بازبینی – را در پاسخ به ناراحتی روانی  مصرف‌کنندگان بررسی می‌کند.ما همچنین آسیب پذیری درک شده را به عنوان تعدیل کننده بین رابطه ویژگی های بهداشتی و ترس از کووید-19 اعمال کردیم.

با انجام این کار، به سؤالات تحقیق می پردازیم و به مجموعه دانش در زمینه های زیر کمک می کنیم: مدیریت سلامت، روانشناسی مصرف کننده، رفتار مصرف کننده، و مدیریت خدمات.

 در نهایت، یافته‌ها پیامدهای فراوانی را برای مشاغل رستوران‌های غذا و نوشیدنی در زمینه همه‌گیری کووید-19  نشان می‌دهد.

ادامه مقاله شامل بخش های زیر است: بخش 2 به تشریح نظریه و توسعه فرضیه ها می پردازد; بخش 3 روش شناسی و تجزیه و تحلیل داده ها را اثبات می کند; بخش 4 یافته ها، بحث ها و پیامدهای ناشی از محدودیت ها و جهت گیری های آینده را ترسیم می کند

مبانی نظری

نظریه محرک-ارگانیسم-پاسخ (S-O-R)

نظریه محرک – ارگانیسم – پاسخ (S-O-R) توسط محرابیان و راسل (1974) عوامل محیطی را که برای افکار، احساسات و واکنش‌های رفتاری ناشی از آن‌ها جذاب هستند، تفسیر می‌کند.در پارادایم S–O-R، محرک‌ها (S) مجموعه‌ای از عوامل حسی را در یک موقعیت خاص نشان می‌دهند.

ارگانیسم (O) واکنش های عاطفی به محرک های محیطی را پوشش می دهد که به سه دسته تقسیم می شوند: درجات لذت (خشنودی- ناخشنودی)، سطوح توجه ذهنی (برانگیختگی-بدون برانگیختگی) و احساس کنترل بر اعمال (تسلط- تسلیم).

برانگیختگی و خوشایندترین حالت ها در بین شرایط ارگانیسم هستند، در حالی که تسلط با ادراک شناختی مرتبط است  ( Mehrabian and Russell , 1977 ). در نهایت، پاسخ های اجتنابی یا رویکردی با پاسخ ها (R) نشان داده می شوند.محققان در علم اطلاعات از الگوی S-O-R برای بررسی رفتارهای اجتنابی و رویکردی استفاده کرده اند (Islam et al., 2020).در طول همه‌گیری کووید-19، محققان به درستی از این مدل در ارزیابی نگرش و واکنش‌های مشتری استفاده کرده‌اند (Song et al., 2021; Sultan et al., 2021).

 در این راستا، چارچوب S-O-R مؤلفه‌های برجسته هیجان‌انگیز موجود در محیط پیرامونی را در مقابل واکنش‌های رفتاری مصرف‌کنندگان در طول کووید-19 روشن می‌کند.در زمینه، انتقال انسان به انسان کووید-19 نرخ مرگ و میر را به طور تصاعدی افزایش داد، که آن را یک بیماری همه گیر جهانی اعلام کرد.

در نتیجه، این بیماری همه گیر بر حوزه های اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. محققان این رکود جهانی را به نادیده گرفتن رویه های عملیاتی استاندارد (SOP) نسبت می دهند که شامل شرایط غیربهداشتی نیز می شود ( Huang et al. , 2020 ; Sung et al. , 2021 ).

علاوه بر این، برای مهار اثرات همه‌گیری بر توده‌ها، بیشتر دولت‌ها اقدامات پیشگیرانه زیرکانه‌ای مانند فاصله‌گذاری اجتماعی، قرنطینه، پوشیدن ماسک و ممنوعیت سفر را اعمال کرده‌اند ( Akhtar et al. , 2020 ).با این حال، اعمال غیربهداشتی و اضافه بار اطلاعات در سیستم عامل های الکترونیکی، مصرف کنندگان را از نظر آسیب پذیری درگیر می کند ( Boyraz et al. , 2020 ).

از این رو، تحت تئوری S-O-R، این تهدیدات غیربهداشتی در مقابل «کووید-19» محرک های محیطی خارجی را نشان می دهد – یک عامل اصلی که منجر به ترس مصرف کنندگان از کووید-19 می شود.

این محرک های بیرونی با احساسات درونی افراد (غیر) آگاهانه مرتبط هستند.به عنوان مثال، مشتریان چینی، در شرایط کنونی، انواع مختلفی از مسائل ناخوشایند را تجربه کرده اند که باعث تحریک روانی آنها شده است – از جمله تنهایی، مالیخولیا، اضطراب و ترس (Huang et al., 2020; Li et al., 2021; Song et al. ، 2021).

پیش از این، راسل و پرت (1980) بیان کردند که محرک‌های بیرونی مانند موقعیت‌های آسیب‌پذیر و احساسات ناخوشایند باعث ایجاد حالت‌های خواب‌آلود و ناراحتی روانی  می‌شوند.

سونگ و همکاران (2021) و لااتو و همکاران (2020) اشاره می کنند که ترس و ناراحتی روانی  با کووید-19 مرتبط است و واکنش رفتاری نامطلوبی ایجاد می کند که منعکس کننده عناصر پاسخ مدل S-O-R است.

در نتیجه، این تحقیق که توسط الگوی S-O-R هدایت می‌شود، سعی می‌کند ویژگی‌های غیربهداشتی و آسیب‌پذیری (یعنی محرک‌ها) در رستوران‌ها، ترس و ناراحتی مرتبط (یعنی ارگانیسم‌ها) در بین افراد و واکنش‌های رفتاری پایین‌دستی (یعنی پاسخ‌ها) را  در زمینه کووید-19بررسی کند.

در شرایط فعلی، مدل S-O-R تأیید می کند که رفتار اجتنابی یا رویکردی افراد تابع وضعیت ارگانیسم آنها است. به همین ترتیب، واکنش‌های رفتاری نامطلوب یا مثبت از تمایل به اجتناب یا نزدیک شدن به یک محیط خاص (غیربهداشتی) ناشی می‌شود (Islam et al., 2020).

 بنابراین، استدلال‌های فوق به مفهوم‌سازی پارادایم S-O-R در بررسی ویژگی‌های بهداشتی رستوران‌ها و آسیب‌پذیری مرتبط با کووید-19 که باعث ترس مصرف‌کنندگان و واکنش‌های رفتاری نامطلوب می‌شود، پشتیبانی می‌کند.

ویژگی های بهداشتی درک شده

بهداشت به اعمالی اشاره دارد که از زندگی و رفاه خود در برابر آسیب پذیری محافظت می کند( Choi et al. , 2010 ; Gu and Ryan , 2008 ; Sifuentes et al. , 2014 ).به زبان ساده , به معنای آماده سازی و تامین شرایط مطلوب برای سلامتی است .

 بهبود شرایط بهداشتی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری هایی را که می تواند تهدید کننده زندگی باشد به حداقل برساند  ( Shin and Kang , 2020 ). گروهی از پژوهش های قبلی بر روی اقدامات بهداشتی تاکید کرده اند تا اثرات مثبت آنها را برای مصرف کنندگان بریزند ( Leach et al. , 2001 ; Ungku Fatimah et al. , 2011 ). مطالعه اخیر توسط دیلیاو همکاران (2020) تأیید کرد که مدیریت نامطلوب رفاه مردم را از بین می برد.

به طور مشابه، محققان همچنین ادعا کرده اند که شرایط نامناسب بهداشتی بیشتر احتمال دارد عفونت های تنفسی مانند آنفولانزا، ذات الریه، دستگاه گوارش، کرم و تراخم را تحریک کند ( Akhtar et al. , 2020 ; Dedeoglu et al. , 2021 ).کار مرتبط با مدیریت خدمات به طور قابل توجهی اولین برداشت مشتریان را با چشم انداز بهداشتی شرکت مرتبط می کند

( Omar et al. , 2021 ; Yu et al. , 2021 b ).به عنوان مثال، برخورد مشتریان با خدمات در رستوران ها بلافاصله واکنش آنها را در مورد محصولات و خدمات برمی انگیزد.

 بنابراین، شرایط بهداشتی رستوران ها در پیش بینی واکنش های رفتاری مشتریان، به عنوان مثال، تمایل به بازگشت، کیفیت خدمات درک شده و خوشحالی مشتری، مرکزیت را در نظر می گیرند ( Choi et al. , 2010 ).در زمینه مهمان نوازی، یو و همکاران (2021 a, 2021 b) ویژگی های بهداشتی – فضاهای استفاده از مشتری، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت محیط کار – را که مشتریان در طول بازدید یا اقامت در هتل ها ارزیابی می کنند، روشن کردند.

آنها طرفدار این هستند که تصور کلی مشتریان بر اساس شرایط بهداشتی فضاهایی است که اغلب از آنها استفاده می کنند (مانند میزهای غذاخوری، حمام، و گوشه سیگار)، فضاهایی که توسط ارائه دهندگان خدمات استفاده می شود (مانند میز جلو، صندلی و کامپیوتر)،و بهداشت شخصی ارائه دهندگان خدمات (مانند لباس، دست و سر).

این ویژگی‌های بهداشتی در ارائه خدمات به مشتریان حیاتی هستند و در تصمیم‌گیری آنها نقش اساسی دارند ( Leach et al. , 2001 ; Sifuentes et al. , 2014 ). در شرایط کنونی همه‌گیری کووید-19، ترکیب و بررسی ویژگی‌های بهداشتی رستوران‌ها، که پژوهش موجود نادیده گرفته شده‌اند، بسیار مهم است.

با انجام این کار، برای صنعت رستوران‌داری که تحت‌تاثیر کووید-19 قرار گرفته‌اند، مصلحت خواهد بود که منطق استراتژیک را برای غلبه بر ترس مصرف‌کنندگان از همه‌گیری سازماندهی کند (Sung et al., 2021).

توسعه فرضیه ها

فضاهای مورد استفاده مشتری و ترس مصرف کنندگان از کووید-19

به طور سنتی، مصرف کنندگان مصرف غذا، تعامل با کارکنان، و استفاده از فضاها در رستوران ها را امن و بدون خطر می دانستند ( Choi et al. , 2010 ).با این حال، پژوهش های اخیر (Delea et al., 2020; Yu et al., 2021 b) بر این باورند که تعامل مشتریان مستقیم (مثلاً برخوردهای خدماتی، دست دادن) و غیرمستقیم (مثلاً استفاده مکرر از فضا) در رستوران ها باعث ایجاد خطر می شود. عفونت و ترس ذاتی مصرف کنندگان .

سوالات مربوط به شیوه های ضدعفونی رستوران، مسائل غیربهداشتی و انعطاف ناپذیری نسبت به SOPهای مرتبط با کووید-19 وضعیت را بیشتر تشدید کرده است ( Peng and Chen , 2021 ).به عنوان مثال، سازمان غذا و دارو (FDA) کد بهداشتی برای نظافت در یک رستوران (FDA، 2017) را تعریف کرده است.

“ضدعفونی کردن به معنای استفاده از گرما یا مواد شیمیایی تجمعی بر روی سطوح تمیز شده در تماس با مواد غذایی است که وقتی از نظر اثربخشی ارزیابی می شود، برای کاهش 5 log کافی است که برابر با 99.999٪ کاهش میکروارگانیسم های بیماری که دارای اهمیت بهداشت عمومی هستند. .

“این استدلال‌ها اشاره می‌کنند که ویژگی‌های محل کار رستوران‌ها ممکن است مشتریان را در معرض خطر ابتلا به ویروس‌هایی مانند کووید-19قرار دهد.

 ادراکات مشتریان در مورد مدیریت بهداشت با حالات روانی و فرآیند تصمیم گیری آنها مرتبط است( Omar et al. , 2021 ; Sifuentes et al. , 2014 ).

فضاهای مخالف، غیربهداشتی و نامرتب در هتل ها ممکن است ترس مصرف کنندگان و تهدیدات ناشی از عفونت کووید-19 را افزایش دهد ( Yu et al. , 2021 b ).طبق نظر چوی و همکاران (2010)، عدم رعایت بهداشت فضا (مانند ظروف، تجهیزات، زیرساخت ها و کارد و چنگال) در رستوران ها به عنوان ترس از عفونت در نظر گرفته می شود.

به طور مشابه، آلودگی فضای ناهارخوری یا جابجایی نادرست ممکن است زمانی رخ دهد که محیط اطراف کثیف است و در نتیجه بیماری عفونی گسترش یابد (Aksoydan, 2007).

ما معتقدیم که ناپاک بودن ویژگی های بهداشتی فضا در رستوران ها بیشتر باعث ایجاد ترس از بیماری عفونی در مشتریان می شود.

در طول کووید-19، تمیزی سطوح ناهارخوری، آماده سازی غذا، آشپزخانه، دستشویی ها و کارد و چنگال ترس از عفونت را کاهش می دهد و به تعیین انتخاب رستوران مشتریان کمک می کند (Awan et al., 2020; Dedeoglu et al., 2021). به همین ترتیب، باربر و اسکارسلی (2010) استدلال کردند که پاکیزگی یک شاخص حیاتی از محیط فیزیکی در رستوران ها است.

مطالعات پیش‌بینی می‌کنند که مشتریان وضعیت غیربهداشتی محیط فیزیکی را به‌عنوان پیش‌روی اصلی ترس خود در مورد بیماری‌های عفونی در نظر می‌گیرند ( Chen and Eyoun , 2021 ; Duong , 2021 ; Sandin et al. , 2021 ).

ما فرض می کنیم که مصرف کنندگان هنگام صرف غذا در فضای داخلی یا بیرونی بیشتر نگران شرایط بهداشتی فضا هستند و در صورت تجربه فضاهای ناپاک احساس ترس می کنند.

 در سناریوی فعلی، تعامل مصرف کنندگان با فضاهای غیربهداشتی در رستوران ها باعث ترس آنها از عفونت کووید-19 می شود. از این رو، این پژوهش فرضیه زیر را پیشنهاد می کند:

 H1. استفاده مشتریان از بهداشت محیط در رستوران ها با ترس آنها از کووید-19 ارتباط مثبتی دارد.

بهداشت شخصی کارکنان و ترس مصرف کنندگان از کووید-19

تعامل مستقیم یا غیرمستقیم کارکنان با مشتریان در فضاهای بسته در صنعت خدمات (مانند هتل ها، خطوط هوایی و رستوران ها) اجتناب ناپذیر است  ( Yu et al. , 2021 a ).ماهیت تعامل – صحبت با مشتریان و رسیدگی به وسایل مشتریان – احتمال ابتلا و انتشار بیماری های عفونی را افزایش می دهد ( Zhang et al. , 2020 ).

علاوه بر این، مشکلات ایمنی مواد غذایی در کسب و کار خدمات غذایی به پنج عامل اصلی، از جمله پخت ناکافی، تجهیزات آلوده، منابع غذایی ناایمن، دمای نگهداری نامناسب و بهداشت شخصی ضعیف نسبت داده می شود  ( FDA , 2017 ).

 این نشان می‌دهد که کارمندانی که در رستوران‌ها با بهداشت شخصی ضعیف کار می‌کنند، احتمالاً ترس از کووید-19را در مشتریان ایجاد می‌کنند.اخیراً، محققان به درستی کارمندان را با اشاره به یونیفرم ها، دست ها و سرشان به عنوان “شخصی” عنوان کرده اند( Yu et al. , 2021 b ).بهداشت فردی همیشه از نظر “نظافت دست و لباس کارکنان” عنوان شده است زیرا تضمین کننده محافظت در برابر بیماری ها و بیماری های مسری است (Awan et al., 2020; Laato et al., 2020).

 در شرایط فعلی، بهداشت نامناسب کارکنان – شستشوی دست بدون صابون و ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل – حساسیت به عفونت کووید-19را افزایش می دهد ( Montgomery et al. , 2021 ).

عدم درک کارکنان در مورد مواد حساسیت زا، درجه حرارت غذا و تمیزی دست و لباس خطر آلودگی را افزایش می دهد که باعث ترس و استرس روانی مصرف کنندگان می شود ( Barber and Scarcelli , 2010 ).مصرف کنندگان تمیزی ظروف، بهداشت شخصی کارگر و دمای سرو غذا را به عنوان عوامل اصلی در نظر می گیرند در حالی که ترس خود را از عفونت ناشی از غذا محاسبه می کنند  ( Leach et al. , 2001 ).

با توجه به ديوانگ (2021)، نظافت در رستوران ها به طور قابل توجهی به رضایت مشتری در مقابل شرایط غیربهداشتی کمک می کند که باعث ایجاد “ترس و اضطراب” در مصرف کنندگان می شود.

بنابراین، در زمینه کووید-19، منطقی است که نتیجه بگیریم که بهداشت شخصی نامناسب کارکنان رستوران ها، ترس از انتقال بیماری را در مصرف کنندگان فعال می کند.

از این رو فرض کردیم:

 H2. بهداشت شخصی کارکنان رستوران ها با ترس مصرف کنندگان از کووید-19 ارتباط مثبتی دارد.

بهداشت محیط کار و ترس مصرف کنندگان از کووید-19

محققان به ندرت به شرایط بهداشتی و غیربهداشتی در فضاهای رستوران در طول همه گیری یا بیماری های همه گیر پرداخته اند ( Sifuentes et al. , 2014 ) .اخیراً با قدرت انتقال کووید-19 از طریق سطوح آلوده به ویروس، بهداشت و نظافت رستوران اهمیت بیشتری پیدا کرده است (WHO, 2020 b).

در این گره، محققان تشخیص دادند که رستوران‌ها احتمالاً غیربهداشتی هستند، حاوی تعداد زیادی میکروارگانیسم هستند و در نهایت ممکن است به عنوان منبع انتشار عفونت عمل کنند ( Park et al. , 2019 ). به طور مشابه، انتشار آئروسل از طریق تهویه مطبوع ممکن است منبع عفونت COVID-19 باشد  ( Zhang et al. , 2020 ).

 مطالعات پیشین بیان می‌کند که مصرف‌کنندگان رستوران‌هایی را ترجیح می‌دهند که هم در داخل و هم در فضای باز خدمات غذا خوردن را با پروتکل‌های تمرینی (مانند بهداشت و نظافت) ارائه می‌دهند. با این حال، بازرسی‌های بهداشتی نامنظم (مثلاً مبتنی بر انسان یا ربات) باعث ایجاد ترس از همه‌گیری کووید-19 می‌شود.

تعداد زیادی از مطالعات ادعا کرده اند که غیربهداشتی و فقدان پروتکل های ایمنی و بهداشتی در فضای کاری رستوران باعث نگرانی مصرف کنندگان در مورد بیماری های پاتولوژیک و ویروسی می شود.به عنوان مثال، هانگ و همکاران (2018) این فرض را در زمینه SARS و آنفولانزای خوکی H1N1 تأیید کردند.

 علاوه بر این، آنها دریافتند که عدم پاکیزگی در فضای کاری رستوران می تواند شیوع بیماری های عفونی و ترس را در مصرف کنندگان افزایش دهد.به همین ترتیب، گو و رایان (2008) ادعا می کنند که منطقه ناهار خوری مرتب برای شهرت یک رستوران بسیار مهم است.در این راستا، محققان به بهداشت عمومی و نظافت به عنوان عامل اصلی در انتخاب رستوران مشتریان(Ungku Fatimah et al., 2011)، رضایت مشتریان (( Choi et al. , 2010 )و وفاداری مشتری نگاه کرده اند.سطوح رستورانی که مکرراً با انسان تماس می گیرند، بیشتر در اثر لمس آلوده می شوند و ناقل بیماری های عفونی می شوند، که باعث ترس از کووید-19 در بین مصرف کنندگان می شود (Ado et al., 2020).

بنابراین می توان چنین استنباط کرد که عدم رعایت بهداشت و بهداشت ناکافی در فضاهای رستوران باعث ایجاد ترس مصرف کنندگان از انتقال بیماری می شود.

با پیش‌بینی استدلال‌های فوق‌الذکر، فرض می‌کنیم که مصرف‌کنندگان در رستوران‌های غذا و نوشیدنی وقتی شرایط غیربهداشتی در فضای کاری رستوران را مشاهده می‌کنند که عامل بیماری عفونی است، ترس از کووید-19را احساس می‌کنند.

بنابراین، ما فرضیه زیر را پیشنهاد می کنیم:

H3. بهداشت محیط کار در رستوران ها با ترس مصرف کنندگان از کووید-19 ارتباط مثبتی دارد.

ترس مصرف کنندگان از کووید-19 و ناراحتی روانی

ترس، یک حالت عاطفی، در پاسخ به یک تهدید واقعی یا درک شده رخ می‌دهد و برانگیختگی خودمختار، اقدام فرار و فکر خطر فوری را تشدید می‌کند  ( Chen and Eyoun , 2021 ). هنگامی که افراد در مقابله با تهدیدات شکست می خورند، پریشانی عاطفی و روانی را تجربه می کنند ( Duong , 2021 ; Lee and Crunk , 2020 ; Sandin et al. , 2021 ).

به گفته لی و کرانک (2020)، مردم اغلب از طریق اضطراب موقعیتی و هراس پریشانی را تجربه می کنند.ترس و اضطراب نه تنها باعث ناراحتی روانی  می شود، بلکه باعث ایجاد انواع علائم پاتولوژیک مرتبط با بیماری عفونی می شود( Addo et al. , 2020 ).در این مجرا، ترس و اضطراب با بیماری مسری (یعنی کووید-19) که باعث ناراحتی روانی مصرف کنندگان می شود، مرتبط است.

مطالعات اخیر ارتباط بین ترس از کووید-19 و مسائل مربوط به سلامت روان را تشریح کرده است (Boyraz et al., 2020; Faisal et al., 2021; Lee and Crunk, 2020).

علاوه بر این، محققان پریشانی روان‌شناختی را در مقابل ترس و اضطراب از دیدگاه COVID-19 ارزیابی کرده‌اند (Duong، 2021؛ Keum and Ahn، 2021)، پیامدهای روان‌شناختی پایین‌دستی را بررسی کرده‌اند (Akhtar et al., 2020; Finsterwalder, 2021). )و مفاهیم پرباری را برای محققان به دست آورد ( Shin and Kang , 2020 ). ما از این استدلال‌ها استنباط می‌کنیم که برقراری ارتباط بین ترس از کووید-19 و ناراحتی روانی  می‌تواند درک ما را از تأثیرات همه‌گیری بر واکنش‌های رفتاری مصرف‌کنندگان بهبود بخشد.

اختر و همکاران (2020)، بر اساس ترس و اضطراب، کرونا هراسی را به عنوان یک حالت عاطفی که نشان دهنده ناراحتی روانی  منفی و رفتارهای نامطلوب است، مفهوم سازی کرد.

ترس و اضطراب ناشی از کووید-19 می تواند منجر به ناراحتی روانی  و سایر اختلالات عاطفی منفی در مصرف کنندگان شود  ( Dedeoglu et al. , 2021 ; Leach et al. , 2001 )

محققان استدلال کردند که ترس و اضطراب ناشی از کووید-19می تواند منجر به مشکلات سلامت روان مانند ناراحتی روانی  و افسردگی شود ( Lee and Crunk , 2020 ).

محققان معاصر تأیید کردند که پیامدهای روانی بیماری‌های عفونی مختلف با ترس، اضطراب و استرس مرتبط است( Chen and Eyoun , 2021 ).همه‌گیری فعلی سطح پریشانی و ناراحتی را افزایش داد( Omar et al. , 2021 ; Yin and Ni , 2021 ).بنابراین، بر اساس استدلال های فوق، ترس از کووید-19، اضطراب و غم و اندوه به طور مثبت ناراحتی روانی مصرف کنندگان رستوران ها را ایجاد می کند.

از این رو، این پژوهش فرضیه زیر را مطرح کرد:

 H2. ترس مصرف کنندگان از کووید-19 به طور مثبت ناراحتی روانی آنها را ایجاد می کند.

ناراحتی روانی و نیات رفتاری

ناراحتی روانی  اصطلاحی است که احساسات بد یا ناخوشایند ناشی از انواع رویدادهای زندگی را توصیف می کند  (Kessler et al., 2003).اضطراب، ناامیدی، استرس، انگیزه کم، گیجی، کناره گیری، ناامیدی و حواس پرتی همه تحت حمایت ناراحتی روانی  مورد استفاده قرار گرفتند (Andrews and Slade, 2001; Duong, 2021).

محققان استدلال کرده اند که ناراحتی روانی  مصرف کنندگان دو نوع پاسخ رفتاری منفی و مثبت را ایجاد می کند(Siddiqi et al., 2020). اختر و همکاران (2019) اشاره کردند که اضطراب، پریشانی و ناراحتی به طور مثبت ارزیابی منفی و رفتار خرید نامطلوب مصرف کنندگان را توسعه می دهد.

 می توان استدلال کرد که ناراحتی روانی ، نگرانی یا غم و اندوه با شناخت مرتبط است که باعث تفکر پیچیده مصرف کنندگان می شود و نیات رفتاری متناقضی را برمی انگیزد.

وضعیت ذهنی پریشان و آشفته تصمیم خرید پیشگیرانه و اجتنابی را ایجاد می کند(Islam et al., 2020; Sung et al., 2021)رفتار پیشگیرانه مصرف کنندگان (یعنی علاقه ضعیف، انحراف، تمرکز کم) در نتیجه حالات روانی پریشان، و انگیزه کمتر، نیات کمتری برای بازدید مجدد ایجاد می کند (Huang et al., 2020).

تحت پارادایم S-O-R، استنباط می‌شود که مصرف‌کنندگان رستوران‌ها زمانی که تجربه پریشانی و ترس از کووید-19 دارند، به احتمال زیاد رفتارهای پیشگیرانه انجام می‌دهند و از بازدید مجدد اجتناب می‌کنند.

پژوهش موجود در مورد مدیریت خدمات در مقابل کووید-19  از مفهوم سازی فعلی پشتیبانی می کند. به عنوان مثال (Dedeoglu ˘ et al., 2021)، نشان داد که مصرف کنندگان رفتار اجتنابی از خود نشان می دهند زمانی که شناخت آنها توسط یک رویداد خاص (مثلاً همه گیری کووید-19) محدود می شود.

 به طور مشابه، به دلیل ترس و ناراحتی روانی، مصرف کنندگان ممکن است احساس ناراحتی کنند و یک حالت عاطفی منفی داشته باشند، که قصد خرید مداوم آنها را محدود می کند (Andrews and Slade, 2001).

 مصرف کنندگانی که از نظر شناختی و عاطفی رنج می برند، تجربه خرید مجدد کمتری از خود نشان می دهند(Sultan et al., 2021).بنابراین، در نتیجه استرس، بی ثباتی عاطفی، تشدید و ناراحتی روانی تمایل به کاهش رفتارهای مثبت و جرقه رفتارهای پیشگیرانه دارد.

در شرایط فعلی، ناراحتی روانی  مصرف‌کنندگان به دلیل ترس از کووید-19 و ویژگی‌های بهداشتی، احتمال بیشتری دارد که آنها را درگیر رفتارهای پیشگیرانه و ترک بازدیدهای مکرر در رستوران کند.

ناراحتی روانی  یک وضعیت سلامتی شایع در بین افراد مختلف در فرهنگ امروزی است. مصرف کنندگان معمولاً برخی از احساسات منفی مانند خشم، غم و اندوه، نگرانی و استرس را همراه با ناراحتی روانی  تجربه می کنند که اغلب با پیامدهای بد مرتبط است (Kang et al., 2021).

به همین ترتیب، مشتریان گیج اغلب مضطرب، ناامید و ناراحت هستند و این حالات روانی اغلب منجر به رفتارهای منفی مانند به تعویق انداختن یا کنار گذاشتن فعالیت خرید یا تغییر به برند دیگری می شود (Aka and Buyukdag, 2021)

علاوه بر این، اختر و همکاران (2019) کشف کردند که توانایی کاربران برای محدود کردن پاسخ های رفتاری خود به طور مثبت با پریشانی آنها مرتبط است.

کاربرانی که ناراحتی روانی  را تجربه می‌کنند، بیشتر تمایل دارند با احساسات ناخوشایند و ناخوشایند کنار بیایند که باعث تغییر یا رفتار پیشگیرانه آنها می‌شود (Sung et al., 2021).

 مصرف کنندگانی که از نظر روانی مضطرب هستند، به احتمال زیاد بدون خرید مستمر رفتارهای کاهشی دارند(Shin and Kang, 2020).بر اساس بحث پیش گفته می توان نتیجه گرفت که وضعیت ناراحتی روانی  با میزان استرس، ترس و موقعیت آسیب پذیر افراد مرتبط است که باعث رفتار نامطلوب آنها می شود و تکرار تصمیم گیری را به تعویق می اندازد.

در زمینه کووید-19، ناراحتی روانی  مصرف کنندگان رستوران به دلیل ترس از کووید-19و شرایط بهداشتی، در رستوران رفتار پیشگیرانه آنها را ایجاد می کند و آنها را برای بازدید مجدد محدود می کند.

بدین ترتیب فرضیه های زیر تدوین شده است.

H4. ناراحتی روانی مصرف کنندگان با رفتار پیشگیرانه آنها ارتباط مثبت دارد.

H5. ناراحتی روانی مصرف کنندگان به طور منفی با قصد بازدید مجدد آنها مرتبط است.

نقش تعدیل کننده آسیب پذیری شناخته شده

به طور کلی، افراد آسیب پذیری خود را در برابر بیماری های مسری دست کم می گیرند( Joseph et al. , 2021 ; Weinstein , 1987 ). با این حال، شیوع سریع کووید-19، ماهیت کشنده و عوامل دیگری مانند نفوذ در رسانه های اجتماعی، شرایط بهداشتی ناکافی، عدم اعتماد به واکسیناسیون و فقدان واکسن های تایید شده باعث کاهش این تصور شد.

می توان فرض کرد که همه گیری کووید-19 به دلیل محیط غیربهداشتی و عدم آگاهی از واکسیناسیون، احساس آسیب پذیری را ایجاد کرده است.

افرادی که معتقدند در برابر کووید-19 آسیب پذیر هستند، ممکن است انگیزه داشته باشند که اقدامات محافظتی خود را از طریق نقش های انطباقی دنبال کنند (Boyraz et al., 2020؛ Yin and Ni, 2021).

آسیب‌پذیری نسبت به ویژگی‌های بهداشتی ممکن است با افزایش اضطراب‌های مرتبط با کووید-19 (مانند از دست دادن کنترل، ترس از عفونت، و احساس ناامنی) و فعال کردن واکنش‌های نامطلوب، احساس ایمنی یا کنترل افراد را مختل کند.

در پاسخ، این مطالعه آسیب پذیری درک شده را به عنوان تعیین کننده بین ویژگی های بهداشت رستوران و ترس از کووید-19به عنوان فرضیه (یعنی H1، H2 و H3) گنجانده است.

نتایج اخیر نشان می دهد که آسیب پذیری بیشتر با ویژگی های تمیزی هتل در افزایش خطر و نگرانی برای کووید-19 مرتبط است (Kang et al., 2021).مطالعات در زمینه سارس  ( Hung et al. , 2018 )و کووید-19 ( Akhtar et al. , 2020 )تجربه مصرف کنندگان را در مورد عوامل غیربهداشتی و آسیب پذیری موقعیتی که ناشی از ترس از عفونت است، توضیح داده است.

علاوه بر این، گزارش شده است که احساس بیشتر آسیب‌پذیری بیماری منجر به افزایش سطح ترس ناشی از علائم غیربهداشتی می‌شود، به‌ویژه زمانی که چنین علائمی در متن تهدید بالقوه عفونت تفسیر می‌شوند ( Aka and Buyukdag , 2021 ; Duong , 2021 ).

افرادی که ترس بالایی از COVID-19 دارند، آسیب پذیری فیزیکی را با ویژگی های بهداشتی مانند ملموس و ناملموس درک می کنند ( Peng and Chen , 2021 ).

به همین ترتیب، تأثیر پاکیزگی در میان کسانی که در برابر بیماری‌های عفونی که باعث ترس از بیماری می‌شوند، آسیب‌پذیرتر بودند، قابل توجه بود ( Chen and Eyoun , 2021 ; Duong , 2021 ; Sung et al. , 2021 ).

بنابراین ما فرض می‌کنیم که آسیب‌پذیری درک شده ممکن است نگرانی‌های مرتبط با ویژگی‌های بهداشتی را افزایش دهد، که به نوبه خود، ترس بیشتری را در طول این همه‌گیری ایجاد می‌کند.

بنابراین، ما معتقدیم که درک بیشتر آسیب‌پذیری ناشی از ترس بیشتر از کووید-19 زمانی است که ویژگی‌های بهداشتی به اندازه کافی در رستوران‌ها رعایت نمی‌شود.

از این رو موارد زیر را فرض کردیم:

H5. آسیب پذیری شناخته شده به طور مثبت اثر ویژگی های بهداشتی را تعدیل می کند (الف) بهداشت فضاهای مورد استفاده مشتری،ب) بهداشت شخصی کارکنان،(ج) و بهداشت فضای کار در مورد ترس از کووید-19به طوری که ارتباط قوی (در مقابل ضعیف) زمانی که آسیب پذیری درک شده زیاد است (در مقابل کم).

روش شناسی

طراحی نظرسنجی

ما عبارات خاصی از موارد اندازه گیری را برای تناسب با زمینه کووید-19تغییر دادیم. پرسشنامه اصلی به زبان انگلیسی نوشته شده بود، بنابراین، ما دو مترجم حرفه ای دو زبانه را استخدام کردیم که آن را به چینی ترجمه کردند و دوباره به انگلیسی ترجمه کردند.

ما همچنین به یک استاد دانشگاه مراجعه کردیم تا متن ترجمه شده را تأیید کنیم. بعداً، یک مطالعه مقدماتی با 53 شرکت‌کننده، قابلیت اطمینان سازه‌های کافی را نشان داد (یعنی آلفای کرونباخ > 0.70) : بهداشت فضاهای مورد استفاده مشتری ( α = 0.78 ) ، بهداشت شخصی کارکنان ( 0.81 = α ) ، بهداشت فضای کار( 0.74 = α ) ، آسیب پذیری درک شده ( 0.77 = α ) ، ترس از کووید-19( 0.87 = α ) ناراحتی روانی  (80/0 = α)، رفتار پیشگیرانه (79/0 = α) و نیات بازبینی (85/0 = α). بخش اول نظرسنجی شامل توضیحات تحقیق و سوال غربالگری بود.

بخش دوم شامل مواردی است که ساختارهای کانونی مطالعه را تثبیت می کند.تمامی گویه ها در مقیاس لیکرت مختلف لنگر انداخته شدند و این بخش دارای 34 سوال بود. سن , جنسیت , حرفه , درآمد , تحصیلات و دفعات بازدید از رستوران همه در بخش سوم نظرسنجی گنجانده شده است . ما همچنین اثرات کنترل سن، جنسیت، درآمد و دفعات بازدید از رستوران را آزمایش کردیم.

ما از مقیاس لیکرت 5 درجه‌ای (1 = کاملاً مخالفم تا 5 = کاملاً موافقم) برای پاسخ‌دهندگان به تجارب بهداشتی درک شده از کار یو، سئو و همکاران (2021 a, 2021 b) استفاده کردیم : هفت مورد بهداشت فضاهای مورد استفاده مشتری (مانند نظافت فضا، محصولات آنتی باکتریال، بهداشت امکانات ملموس، استریل و ضدعفونی)، شش مورد بهداشت شخصی کارکنان (مانند مراقبت بهداشتی کارکنان، دمای بدن، شستشوی دست) و چهار مورد موارد بهداشتی محیط کار (مانند تمیزی محل کار کارکنان، تجهیزات و محل کار و ضدعفونی سالن).

 ما هفت گویه ترس از کووید-19 را از چن و ایون (2021) بر اساس مقیاس لیکرت 7 درجه ای (1 = همیشه تا 7 = هرگز) برای سنجش مصرف کنندگان “ترس، ناراحتی، آرامش، از دست دادن زندگی، عصبی بودن، نگرانی، تپش قلب به دلیل کووید – 19 ” اتخاذ کردیم.

 به طور مشابه، آسیب‌پذیری درک شده از مقیاس اندازه‌گیری پنج گویه‌ای بویراز و همکاران (2020) که بر روی مقیاس لیکرت 7 درجه‌ای (1 = کاملاً مخالف، 7 = کاملاً موافقم) تثبیت شده است، اتخاذ شد.

ما از یک مقیاس لیکرت 5 درجه ای از (1 = کاملاً مخالفم تا 5 = کاملاً موافقم) برای اندازه گیری ناراحتی درک شده با استفاده از شش مورد از کسلر و همکاران (2003) استفاده کردیم.

غم و اندوه، بی قراری، ناامیدی، افسردگی و بی ارزشی را برای سنجش ترس مصرف کنندگان از کووید-19پوشش می داد.علاوه بر این، ما هشت مورد را برای اندازه گیری رفتار پیشگیرانه از سونگ و همکاران (2021) از نوع لیکرت 5 نقطه ای (1 = کاملاً مخالفم تا 5 = کاملاً موافقم) تطبیق دادیم.

ما کمی زمینه را تغییر دادیم تا “محافظت، رفتار پیشگیرانه و سطح ناراحتی” مصرف کنندگان را به تصویر بکشیم.در نهایت، این پژوهش از مقیاس اندازه گیری سه گویه ای احمد و سان (2018) برای اندازه گیری قصد بازدید مجدد استفاده کرد.جدول 2 شامل تمام موارد اندازه گیری است.

جمع آوری داده ها و نمونه گیری

 برای کاهش تعامل چهره به چهره و رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی موجود، پرسشنامه آنلاین برای ثبت پاسخ ها اجرا شد.بر این اساس , ما داده ها را با استفاده از پلتفرم آنلاین چینی ( www.sojump.com ) جمع آوری کردیم که یک ابزار نظرسنجی قابل اعتماد برای جمع آوری داده های آنلاین در علوم اجتماعی است .

 بیانیه مختصری در رابطه با شرح تحقیق , روش جمع آوری داده ها و اطلاعات حفاظت از داده های مورد نیاز قانونی به پاسخ دهندگان داده شد ( در صفحه قبل از شروع نظرسنجی )

بنابراین، 426 پاسخ در طول 20 روز از 1 سپتامبر 2021 تا 20 سپتامبر 2021 به دست آمد. ما 19 پاسخ را به دلیل نامناسب بودن آنها برای تجزیه و تحلیل داده ها حذف کردیم، حجم نمونه کلی 407 برای تجزیه و تحلیل بیشتر استفاده شد.حجم نمونه برای تجزیه و تحلیل داده ها با پیروی از پیشنهادات هیرو همکاران (2011) کافی بود.

تحلیل داده ها

برای تجزیه و تحلیل داده ها به منظور تایید روابط در فرضیه های ارائه شده از IBM SPSS 25.0 و AMOS 24.0 استفاده شد.ما از تکنیک‌های تحلیل کمی زیر استفاده کردیم (مانند ارزیابی مدل اندازه‌گیری، ارزیابی مدل ساختاری، تخمین واریانس روش رایج، واریانس روش رایج، و عامل تورم واریانس (VIF).علاوه بر این، واریانس متغیرهای درونزا و اندازه اثر آنها را محاسبه کردیم. در نهایت، ما اثرات اعتدال را با استفاده از کلان فرآیند هیس (2013) بررسی کردیم.

مشخصات پاسخ دهندگان

برای بررسی مشخصات نمونه، تجزیه و تحلیل دموگرافیک با استفاده از نرم افزار SPSS 24.0 انجام شد. از افراد مورد بررسی , 52.6 % مرد و 47.4 % زن بودند .از نظر سن، 16.9 درصد در دهه بیست، 47.4 درصد در سی سالگی، 21.8 درصد در سه ماهه زندگی، و 9.3 درصد در پنجاه سالگی بودند، که نشان می دهد شرکت کنندگان 18 و 45 بیشترین جمعیت این نظرسنجی را تشکیل می دهند.

 بر اساس تحصیلات , 25.1 % از پاسخ دهندگان تحصیلات خود را در دبیرستان به پایان رسانده بودند , 41 % دارای لیسانس از کالج و 33.9 % فارغ التحصیل بودند .

در نهایت، سطح درآمد موارد زیر را نشان داد: 32.1 درصد درآمد زیر 5000 RMB، 25.3 درصد بین 5001 تا 10000 RMB، 17.9 درصد بین 10001 تا 15000 RMB، و 14.5 درصد بیش از 15000 RMB درآمد داشتند.

ارزیابی مدل اندازه گیری

رویکرد دو مرحله ای اندرسون و گربینگ (1988) برای بررسی مدل های اندازه گیری و ساختاری از طریق AMOS 24.0 استفاده شد.شاخص های برازش کفایت تعیین شده برای حالت اندازه گیری را به شرح زیر نشان داد:( χ 2 / df ; 2760.166 / 981 = 2.814 , RMSEA = 0.067 ) ( Hu and Bentler , 1999 )  ,

AGFI = 0.908 ( MacCallum and Hong , 1997 )

، NFI = 0.954، RFI = 0.939، CFI = 0.967; TLI = 0.960( Hu and Bentler , 1999 ).جدول II نتیجه تحلیل عاملی تاییدی (CFA) سازه ها را نشان می دهد.

همه بارهای عامل استاندارد شده (SFLs) شاخص ها از امتیاز برش 0.70 فراتر رفتند به جز CFC3 (یعنی 0.611) و PB8 (یعنی 0.651)، بنابراین از بقیه تجزیه و تحلیل حذف شدند.

پایایی ترکیبی (CRs) برای هشت سازه بین 0.89 و 0.95 – بالاتر از نمره آستانه 0.70 بود ( Fornell and Larcker , 1981 ). همسانی درونی آیتم های اندازه گیری با استفاده از آلفای کرونباخ (α) با مقدار پیشنهادی 70/0 تعیین شد. علاوه بر این , میانگین واریانس استخراج شده ( AVE ) برای همه متغیرها بالاتر از مقدار برش 0.50 بود  ; بدین ترتیب  به روایی واگرا  دست یافتیم ( Fornell and Larcker , 1981 ).

جدول 1 جمعیت شناسی مصرف کنندگان (تعداد = 407).

 علاوه بر این , ما همچنین روایی واگرا را با محاسبه جذر AVE برای هر سازه تایید کردیم که باید بالاتر از همبستگی بین تمام سازه ها باشد ( Fornell and Larcker , 1981 ) .

ریشه های مربع AVE برای همه سازه ها از 0.75 تا 0.84، بالاتر از همبستگی های متغیرهای کانونی است، همانطور که در جدول III نشان داده شده است.بنابراین , روایی افتراقی ایجاد شد .

واریانس روش رایج

مطالعه حاضر از یک پرسشنامه خود مدیریتی استفاده کرد که احتمالاً موضوع واریانس روش رایج (CMV) را مطرح می کند.برای تشخیص اولیه CMV  از رویکرد تک عاملی هارمن پودسکاف ولی( 2003 ) استفاده شد .تحلیل عاملی اکتشافی واریانس 29/21 % را برای عامل اول نشان داد که نشان می دهد هیچ عاملی اکثریت واریانس را تبیین نمی کند . ; بنابراین CMV نگران کننده نبود .

علاوه بر این، برای استحکام، از رویکرد عامل پنهان مشترک همانطور که پودساکف و لی (2003) پیشنهاد کردند، استفاده کردیم. نتایج نشان داد که پارامترهای پیش‌بینی‌شده و شاخص‌های برازش برای مدل تحقیق حاضر دارای واریانس ناچیز هستند. بنابراین , CMV به نظر نمی رسد نگرانی قابل توجهی در داده های نمونه ما باشد .

ارزیابی مدل ساختاری

روابط فرضی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت.برای آزمایش روابط ساختاری پیشنهادی، از روش راه‌اندازی ( Preacher and Hayes ( 2004 ) )استفاده کردیم و از فاصله اطمینان راه‌اندازی 95 درصد (CI) با 10000 نمونه استفاده کردیم.

 نتایج مدل ساختاری نشان داد که شاخص‌های برازش رضایت‌بخش مدل کافی است

 تناسب : χ 2 / df ; 2025.030 / 709 = 2.856 , p = 0.000 , ; RMSEA = 0.068 ( Hu and Bentler , 1999 ) ; AGFI = 0.843 ( MacCallum and Hong , 1997 ) ; CFI = 0.911 ; RFI = 0.911 ; NFI = 0.907 ; TLI = 0.903

 ( Hu and Bentler , 1999 )

مدل به خوبی معیارهای برازش را برای ادامه آزمون فرضیه ها به دست آورد.

آزمون فرضیه ها

ما از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) برای آزمون فرضیه های فرضی استفاده کردیم (شکل I و جدول IV).در ابتدا، ما به دنبال مسئله چند خطی بودیم و فاکتور تورم واریانس (VIF) را بین 1.097 و 1.810 یافتیم – بطور قابل توجهی زیر معیار آستانه 3.0.

جدول2
جدول 2 نتایج روایی سازه و پایایی سازه های نهفته
ادامه جدول2
ادامه جدول 2 نتایج روایی سازه و پایایی سازه های نهفته
مواردشرح
فضاهای استفاده از مشتری (CUS)CUS1 این رستوران با استفاده از مواد ضدعفونی کننده، مناطقی را که آب در آنها متراکم است (مانند سینک، توالت و کف دستشویی) تمیز می کند. CUS2 این رستوران لابی خود را با استفاده از محصولات و روش های آنتی باکتریال شستشو می دهد.
CUS3 برای جلوگیری از آفات و سوسک ها، رستوران به طور مرتب بخور می شود.
CUS4  این رستوران وسایل غذاخوری (مانند میز، صندلی، مبل، آینه و کمد) را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده تمیز می کند.
CUS5 قسمت های غذاخوری در این رستوران به پاک کننده های هوای مخصوص برای جلوگیری از عفونت های آئروسل مجهز شده است.
CUS6 این رستوران ظروف مورد استفاده در آن (مانند کارد و چنگال، ظروف و تخته های برش) را با آب گرم استریل می کند (حرارت بیش از 30 ثانیه در آب جوش).
CUS7 این رستوران امکانات رستوران (یعنی میز و صندلی) را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده تمیز می کند.
بهداشت شخصی کارکنان (PHS)PHS1  کارکنان رستوران هر کدام حداقل یک بار در سال چکاپ می شوند.
PHS2 کارکنان رستوران در شست و شوی دست ها و ضدعفونی کردنشان دقیق هستند.
PHS3 کارکنان رستوران از بازدید از مناطق شلوغ خودداری می کنند.
PHS4 کارکنان رستوران همیشه در حین انجام وظیفه از ماسک استفاده می کنند. PHS5 کارکنان رستوران هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را با آرنج خمیده می پوشانند.
PHS6 کارکنان رستوران همیشه هنگام ورود به محل کار دمای بدن خود را چک می کنند.
بهداشت محیط کار (WH)WH1 این رستوران سطوح محل کار کارکنان (یعنی میز و میز) را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده تمیز می کند.
WH2 این رستوران با استفاده از مواد ضدعفونی کننده تجهیزات کار کارکنان (یعنی تلفن، کیبورد و چاپگر) را تمیز می کند.
WH3 کارکنان رستوران در حین کار، فاصله بیش از 1 متری را از سایر کارکنان خود حفظ می کنند.
WH4 فضاهای کاری و سالن های مورد استفاده کارکنان در این رستوران تحت مدیریت منظم شرکت های بهداشت حرفه ای است.
ترس مصرف کنندگان از کووید-19 (CFC)CFC1 من بیشتر از کووید-19 می ترسم
CFC2  فکر کردن به کووید-19 باعث ناراحتی من می شود.
CFC4  من می ترسم جانم را بخاطر کووید-19 از دست بدهم.
CFC5  هنگام تماشای اخبار و داستان‌های مربوط به کووید-19 در شبکه‌های اجتماعیرسانه ها، عصبی یا مضطرب می شوم.
CFC6  من نمی توانم بخوابم زیرا نگران ابتلا به کووید-19  هستم.
CFC7 وقتی در مورد ابتلا به کووید-19 فکر می کنم قلبم تند یا تپش می زند.
آسیب پذیری درک شده (PV)PV1 به طور کلی، من بسیار مستعد ابتلا به بیماری های عفونی هستم.
PV2 من بیشتر از اطرافیانم به ویروس کرونا مبتلا می شوم.
PV3  من سابقه حساسیت به بیماری عفونی دارم. PV4  من نسبت به افراد هم سن و سالم بیشتر احتمال دارد به کرونا مبتلا شوم.
PV5 من از قبل شرایط سلامتی دارم که حساسیت من به کرونا را افزایش می دهد.
هنگام استفاده از رستوران برای غذا خوردن، به دلیل ترس از کووید-19، اغلب احساس: ناراحتی روانی  (PD)PD1 خیلی غمگین
PD2 عصبی
PD3  بی قرار
PD4  نومید
PD5  بی ارزش
PD6  افسرده
رفتار پیشگیرانه (PB)PB1 در حین صرف غذا در رستوران، ماسکی زده ام تا خطر ابتلا به کووید-19 را کاهش دهم.
PB2 هنگام صرف ناهار در رستوران، سعی کرده‌ام دست‌هایم را بشویم یا بیشتر از مواد ضدعفونی کننده دست استفاده کنم تا از خطر ابتلا به کووید-19 جلوگیری کنم.
PB3 در حین صرف غذا در رستوران، سعی کرده‌ام با انتخاب رستوران‌هایی که ظرفیت آن‌ها را به نصف یا کمتر محدود کرده‌اند، از شلوغی جلوگیری کنم.
PB4 من مایلم رستوران هایی را انتخاب کنم که از اقدامات پیشگیرانه پیروی کنند.
PB5  من اغلب از دوستانم می خواهم رستوران هایی را انتخاب کنند که از اقدامات پیشگیرانه استفاده می کنند.
PB6 من حاضرم از اقدامات پیشگیرانه پیروی کنم تا محیط امن برای غذاخوری را حفظ کنم.
PB7 من تمام تلاش خود را برای حفظ بهداشت شخصی به منظور حفظ بهداشت محیط رستوران و ایمنی رستوران انجام می دهم.
بازبینی مقاصد (RI)RI1  من پیش بینی می کنم در آینده نزدیک به بازدید از رستوران ها ادامه دهم.
RI2 به احتمال زیاد به رستوران رفتن ادامه خواهم داد.
RI3 من انتظار دارم در آینده نزدیک به بازدید از رستوران ها ادامه دهم.
RI4 من از تصمیمم برای رفتن به رستوران راضی هستم و در آینده دوباره خواهم رفت.
ترجمه جدول 2 نتایج روایی سازه و پایایی سازه های نهفته

با توجه به نتایج فرضیه‌ها، H1 نشان داد که فضاهای استفاده مشتری اثرات مثبت قابل‌توجهی بر ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 دارد  ( CUSCFC = 0.557 * * * , t = 4.251 , [ 0.300 , 0.813 ] )

نتایج برای H2 نشان داد که بهداشت شخصی کارکنان تأثیر مثبت معناداری بر ترس مصرف کنندگان از کووید-19 دارد

( PHS CFC = 0.537 * * * , t = 3.781 , [ 0.258 , 0.815 ] )

به طور مشابه، نتایج H3 ارتباط مثبت معناداری را بین بهداشت محیط کار و ترس مصرف کنندگان از کووید-19 نشان داد

( WH CFC = 0.564 * * * , t = 3.312 , [ 0.151 , 0.590 ] )

از این رو، نتایج H1-H3 پشتیبانی شد.

 ما تأثیر مثبت قابل توجهی از ترس مصرف کنندگان از کووید-19 بر ناراحتی روانی  پیدا کردیم

 ( CFC PD = 0.645 * * * , t = 3.981 , [ 0.327 , 0.962 ] )که از H4 پشتیبانی می کند.

در نهایت، رابطه بین ناراحتی روانی  و رفتار پیشگیرانه معنادار و مثبت بود

( PD PB = 0.669 * * * , t = 4.372 , [ 0.369 , 0.968 ] )که نشان می دهد H5 پشتیبانی می شود.

 اگرچه ما یک رابطه معنادار بین ناراحتی روانی  و نیات ملاقات مجدد پیدا کردیم

 ( PD RI = 0.297 * * * , t = 2.911 , [ 0.097 , 0.496 ] )اما برخلاف فرضیه H6 ما رد شد.

علاوه بر این، ما قدرت پیش‌بینی (R2) متغیرهای برون‌زا را نسبت به سازه‌های درون‌زا ارائه کردیم.

R2 = 32.6 % در مصرف کنندگان ” ترس از کووید-19 با بهداشت استفاده مشتری ، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت محیط کار توضیح داده می شود.

به همین ترتیب، ناراحتی روانی  41.6 درصد توسط مصرف کنندگان ترس از کووید-19 توضیح داده می شود.

در نهایت  رفتار پیشگیرانه ( R2 = 44.7 % ) و نیات بازدید مجدد ( R2 = 9 % ) توسط ناراحتی روانی  بیان می شود .

واریانس تجمعی ارائه شده توسط همه متغیرهای مستقل بیشتر از 60 % بود که توسط هیرو همکاران (2011) پیشنهاد شد.

علاوه بر این، ما از توصیه های کوهن (1988) برای محاسبه اندازه اثر (f2) ساختارهای کانونی (یعنی بزرگ = 0.35، متوسط ​​= 0.15، و کوچک = 0.02) پیروی کردیم.

نتایج نشان دهنده اندازه های اثر زیر است:

f 2 CFC = 0.483 , f 2 PD = 0.712 , f 2 PB = 0.808  اندازه افکت های بزرگی دارند و f 2 RI = 0.098 اندازه اثر کوچکی دارد .

تعدیل نتایج آسیب پذیری درک شده

ما از کلان فرآیند هیس (2013) در بررسی اثرات تعدیل‌کننده آسیب‌پذیری درک شده استفاده کردیم.در SPSS 25.0، ما از مدل 1 بر اساس 10000 نمونه در سطح CI 95% برای بررسی اثرات تعدیل استفاده کردیم.

نتایج جدول V نشان داد که آسیب پذیری درک شده به طور قابل توجهی ارتباط بین فضاهای استفاده مشتری و ترس مصرف کنندگان از کووید-19 را تعدیل می کند

( PV * CUSCFC = 0.607 * * * , t = 7.091 , [ 0.439 , 0.774 ] )نشان دهنده پشتیبانی H7(a) می باشد.

به همین ترتیب، نتایج H7 (b) نشان داد که آسیب پذیری درک شده به طور قابل توجهی تأثیر بهداشت شخصی کارکنان را بر ترس مصرف کنندگان از COVID-19 تعدیل می کند

( PV * PHSCFC = 0.598 * * * , t = 8.925 , [ 0.466 , 0.729 ] ) بنابراین H7 (b) پشتیبانی می شود.

در نهایت، آسیب پذیری درک شده تأثیر تعدیل معناداری بر رابطه بین بهداشت فضای کار و ترس مصرف کنندگان از کووید-19 داشت.

( PV * WHCFC = 0.487 , t = 11.398 , [ 0.388 , 0.595 ] ) که از H7(c) پشتیبانی می کند.

علاوه بر این، برای بررسی شرایط مرزی اثرات تعدیل‌کننده، همانطور که آیکن و همکاران (1991) پیشنهاد کردند، داده‌های آسیب‌پذیری درک‌شده را با اعمال میانگین مرکزی به گروه‌های کم و زیاد تقسیم کردیم.

با همه پیش بینی ها، اثرات سطوح پایین و بالای عملکرد تعدیل را بر ترس مصرف کنندگان از کووید-19 بررسی کردیم.

 هنگامی که آسیب پذیری درک شده بالا بود، فضاهای استفاده مشتری تأثیر مثبت قابل توجهی بر ترس مشتریان از کووید-19داشت ( PV ( H ) * CUSCFC = 0.664 * * * , t = 8.524 , [ 0.511 , 0.817 ] )

در مقایسه، زمانی که آسیب‌پذیری درک شده کم بود، فضاهای استفاده مشتری تأثیر معنی‌داری پایینی بر ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19داشت  ( PV ( L ) * CUSCFC = 0.332 * * , t = 6.916 , [ 0.237 , 0.426 ] ).

 به طور مشابه، هنگامی که آسیب پذیری درک شده بالا بود، بهداشت شخصی کارکنان تأثیر مثبت و قابل توجهی بر ترس مصرف کنندگان از کووید-19 داشت ( PV ( H ) * PHSCFC = 0.528 * * * , t = 6.830 , [ 0.376 , 0.680 ] )در مقایسه با آسیب پذیری درک شده پایین

 ( PV ( L ) * PHSCFC = 0.264 * * , t = 7.333 , [ 0.193 , 0.334 ] ).

 در نهایت، آسیب پذیری درک شده تأثیر بیشتری بر ارتباط بین بهداشت محیط کار و ترس مصرف کنندگان از کووید-19در سطح بالایی داشت ( PV ( H ) * WHCFC = 0.489 * * * , t = 6.776 , [ 0.347 , 0.631 ] )در مقایسه با آسیب پذیری درک شده در سطح پایین  ( PV ( L ) * WHCFC = 0.244 * * , t = 4.135 , [ 0.128 , 0.359 ] )

 بنابراین، فرضیه های تعدیل کننده کاملاً تأیید شدند.

بحث و مفاهیم

هدف از این مطالعه ارزیابی ویژگی‌های بهداشتی درک شده – فضای استفاده مشتری، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت محیط کار – با توجه به ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 و پریشانی روان‌شناختی مرتبط بود. ما همچنین پیامدهای رفتاری – رفتار پیشگیرانه و نیات بازبینی – اثرات ناراحتی روانی  مصرف کنندگان را بررسی کردیم.

جدول3
جدول 3 روایی واگرا
شکل1
شکل I. تایید روابط پیشنهادی
جدول4
جدول 4 آزمون فرضیه ها

این مطالعه نقش تعدیل‌کننده آسیب‌پذیری درک شده را بر اثرات ویژگی‌های بهداشتی بر ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19بررسی می‌کند.برای دستیابی به اهداف تحقیق، ما تکنیک نظرسنجی را با استفاده از مقیاس‌های اقتباس شده از ادبیات معتبر در زمینهکووید-19 به کار بردیم.

این یافته ها تأیید کرد که ویژگی های بهداشت رستوران بر ترس مصرف کنندگان از کووید-19 و ناراحتی روانی آنها تأثیر می گذارد.ناراحتی روانی  به طور مثبت باعث رفتار پیشگیرانه مصرف کنندگان (حمایت شده) و بازبینی نیات (رد شده) می شود.

جدول5
جدول 5 اثرات تعدیل آسیب پذیری درک شده

شرایط مرزی آسیب پذیری درک شده به طور مثبت ارتباط بین ویژگی های بهداشتی درک شده و ترس مصرف کنندگان از کووید-19 را تقویت می کند. از این رو، مفاهیم نظری متعاقب با بحث استخراج شد.

مفاهیم نظری

ابتدا، یافته‌ها نشان داد که ویژگی‌های بهداشتی درک شده – فضاهای استفاده از مشتری، بهداشت شخصی کارکنان، و بهداشت محیط کار – ترس مصرف‌کنندگان ازکووید-19 را ایجاد می‌کند.

 تحقیقات قبلی اهمیت ادراک مشتریان از ویژگی های بهداشتی را در تعیین رفتار خرید و تصمیم گیری آنها ثابت کرده است ( Barber and Scarcelli , 2010 ; Choi et al. , 2010 ; Yu et al. , 2021 a ) .در طول کووید-19، ترس مصرف کنندگان از این بیماری همه گیر با توجه به فضاهای مشتری، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت محل کار افزایش یافته است.تحقیقات معاصر بر روی بهداشت هتل، نگهداری مواد غذایی و فرآیندهای پخت و پز متمرکز شده است

; با این حال، محققان محدود ویژگی های بهداشت رستوران را در زمینه کووید-19  توضیح دادند. اخیرا، یو، سئو و همکاران (2021a، 2021b) جنبه های بهداشت هتل را بر اساس ادراک مهمانان بررسی کردند.

در همین راستا، تحقیق فعلی ماهیت حیاتی ویژگی‌های بهداشتی رستوران را در حفظ و ترغیب بازدید مجدد مشتریان در طول همه‌گیری کووید-19  برجسته کرد. قابل ذکر است که این تحقیق بیان کرد که مصرف کنندگان به طور قابل توجهی بر روی ویژگی های بهداشتی در طول کووید-19 تمرکز کرده اند.

بنابراین، ما با نشان دادن اینکه ویژگی‌های بهداشتی درک شده به طور قابل‌توجهی ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 را پیش‌بینی می‌کند، به مجموعه دانش در مورد مدیریت سلامت و خدمات کمک می‌کنیم.

ثانیاً، یافته‌ها نشان داد که ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19  باعث ایجاد ناراحتی روانی می‌شود – مطابق با ادبیات موجود (Faisal et al., 2021; Keum and Ahn, 2021; Sandín et al., 2021). به عنوان مثال، کار دوونگ (2021) و لی و کرانک (2020) نشان داد که ترس و اضطراب ناشی از کووید-19  به شدت و به طور مثبت با ناراحتی روانی  مرتبط است.

 از لحاظ نظری، این تحقیق چالش بزرگ مربوط به اثرات ترس از کووید-19 در ایجاد ناراحتی روانی مصرف کنندگان در زمینه رستوران های چینی را بررسی کرد.بنابراین، با درک ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19 در ارتباط با ناراحتی روانی ، مجموعه دانش روان‌شناسی مصرف‌کننده را غنی‌تر کردیم.

سوم، ناراحتی روانی  تأثیر مثبتی بر رفتار پیشگیرانه مصرف‌کنندگان دارد که تحقیقات قبلی سازگار است ( Barber and Scarcelli , 2010 ; Choi et al. , 2010 ; Yu et al. , 2021 a ) .ناراحتی روانی  یکی از مهمترین حالات عواطف مصرف کنندگان است. جای تعجب نیست که در حضور کووید-19 ، رفتار پیشگیرانه تقویت می شود.

یافته های ما همچنین نشان داده است که ناراحتی روانی  بر رفتارهای پیشگیرانه رستوران تأثیر مثبت دارد، در حالی که ترس چنین تأثیری ندارد.این یافته ها به بدنه رفتار مصرف کننده کمک می کند. تاکید می‌کند که ناراحتی روانی  می‌تواند مهم‌تر از ترس باشد و باعث رفتار پیشگیرانه نسبت به رستوران‌ها شود، به‌ویژه زمانی که ویژگی‌های بهداشتی با کووید-19  مرتبط باشد.

از سوی دیگر، تحقیقات تأثیر منفی ناراحتی روانی  را بر قصد بازدید مجدد مصرف کنندگان پیشنهاد کرد (Akhtar et al., 2019; Laato et al., 2020; Yin and Ni, 2021) .تحقیقات قبلی عمدتاً بر روی اثرات روانشناختی رضایت از زندگی اجتماعی، خلاقیت و رفاه متمرکز بوده است (Duong, 2021; Yu et al., 2021a).با این حال، یافته‌ها نشان می‌دهد که ناراحتی روانی  به طور مثبت مصرف‌کنندگان را در نیات بازدید مجدد درگیر می‌کند.

 این یافته ها برخلاف پژوهش های موجود است (Akhtar et al., 2019; Keum and Ahn, 2021; Sharma and Paço, 2021)و بدنه روانشناسی را با نشان دادن این که افراد تحت ناراحتی روانی  از حداقل منابع شناختی موجود برای تفکر استفاده می کنند، گسترش می دهند.بنابراین ترجیح می دهند از فرصت های موجود دوباره استفاده کنند.

 در طول کووید-19، افرادی که در معرض وضعیت خاص ناراحتی روانی  داخلی قرار گرفته اند، بیشتر مستعد رد برخوردهای جدید هستند.محققان استدلال کرده‌اند که تهدیدهای غیرقابل مشاهده، ناشناخته و غیرقابل پیش‌بینی، مانند کووید-19  ، توسط ادراک ذهنی افراد و وضعیت ناراحتی روانی  تعیین می‌شوند  (Duong, 2021).

در نهایت، یافته‌های ما به نقش تعدیل‌کننده آسیب‌پذیری درک شده بر روابط ویژگی‌های بهداشتی و ترس از کووید-19   مربوط می‌شود. یافته ها دانش مدیریت سلامت را گسترش داده و با ادبیات موجود مطابقت کامل دارد (Aka and Buyukdag, 2021; Duong, 2021; Mortensen et al., 2010).حتی اگر مطالعات قبلی آسیب پذیری افراد را در برابر عفونت به عنوان یک عملکرد سازگاری مانند تشویق فعالیت های محافظت از سلامت نشان داده است

(Barber and Scarcelli, 2010; Boyraz et al., 2020; Faisal et al., 2021)، یافته های حاضر نشان داد که درک شده است. آسیب‌پذیری در طول کووید-19  به طور قابل توجهی بر ارتباط بین ویژگی‌های بهداشتی و ترس از کووید-19 تأثیر گذاشت.

 افرادی که علائم کووید-19 را در نتیجه آسیب پذیری و بیماری های عفونی ایجاد می کنند، به طور فزاینده ای درگیر ترس از بیماری همه گیر می شوند (Boyraz et al., 2020).

 یافته‌های ما با شناسایی ویژگی‌های مرتبط با بهداشت (مانند فضای استفاده مشتری، بهداشت شخصی کارکنان و بهداشت فضای کار) در ایجاد ترس و اضطراب به ادبیات مدیریت بلایا کمک می‌کند.

مفهوم عملی

 مطالعه حاضر مفاهیم عملی زیر را در زمینه کنونی آموزش می دهد.اولاً، برای کاهش ترس از انتقال کووید-19، صاحبان غذا و رستوران‌ها باید تمام دستورالعمل‌های بهداشت عمومی WHO را رعایت کنند.

 برای جلوگیری از انتقال از انسان به انسان، باید از اقدامات احتیاطی مانند بهداشت فردی، ضدعفونی دست و اقدامات بدون تماس استفاده شود. به عنوان مثال، در چین، بسیاری از هتل ها از پرداخت Wechat استفاده می کنند که تعامل غیر ضروری بین مشتریان و کارمندان را کاهش می دهد.

 به طور مشابه، ربات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، همانطور که در هلند استفاده می‌شود، باید برای سازگار کردن صنعت رستوران‌داری با شرایط فعلی به کار گرفته شوند. برای این منظور، گرفتن و تحویل سفارش، جمع آوری و تمیز کردن از طریق روبات ها ترس مصرف کنندگان را کاهش می دهد.

 همانطور که تئوری S-O-R پیش‌بینی می‌کند که افراد تحت تأثیر فضای رستوران قرار می‌گیرند، چنین جاسازی مبتنی بر بیماری همه‌گیر، تعهد مدیریت برای محافظت از آنها را تضمین می‌کند.

ثانیاً، توسعه بخش مدیریت بهداشت و بلایا برای آموزش کارکنان در زمینه بهداشت مناسب در مناطقی (مانند ناهار خوری و مناطق انتظار) که مصرف کنندگان در آن جمع می شوند ضروری است.

ظروف و کارد و چنگال رستوران باید حداقل به مدت 30 ثانیه در آب جوش ضدعفونی شوند و مبلمان رستوران (مانند میز و صندلی) باید با مواد ضد باکتری ضدعفونی شوند.کارکنان باید از ضدعفونی‌کننده‌ها و اسپری‌های ضد باکتری برای درمان مناطق احتمالی غرق آب (مانند سینک‌ها، توالت‌ها و کف دستشویی) استفاده کنند.سوم، مدیریت رستوران نیز باید مراقب نظافت شخصی کارکنان خود باشد.

کارکنان باید از استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های مبتنی بر الکل و انجام معاینات پزشکی سالانه اطمینان حاصل کنند.در طول ساعات کاری، کارمندان باید ملزم به پوشیدن ماسک باشند و باید تشویق شوند که بعد از وقت اداری از بازدید از مکان‌هایی که ازدحام جمعیت زیاد است خودداری کنند.

علاوه بر این، دمای بدن کارکنان باید به طور مداوم بررسی شود و بر این اساس، در صورت تب، معاینه کامل و مرخصی داده شود.در طول کووید-19، مدیران رستوران باید برای حفظ مشتریان و تشویق آنها به بازدید مجدد در آینده، ضرورت نظافت را به کارگران خود یادآوری کنند.

صرف نظر از کشور، ارائه ویژگی‌های بهداشتی در رستوران باعث می‌شود مشتریان احساس محافظت و امنیت بیشتری داشته باشند و احتمال صرف غذا در رستوران یا غذای آماده را افزایش دهند.

در نهایت، وضعیت فعلی بر آسیب‌پذیری پس از کووید-19، همانطور که در یافته‌های ما تاکید می‌کند، تأکید می‌کند.بنابراین، این تحقیق سه ویژگی بهداشتی را پیشنهاد می‌کند: فاصله میز، پارتیشن بین میزها و غذاخوری در اتاق جداگانه برای بازگرداندن بازدید مصرف‌کنندگان.

برای جلوگیری از ترس از همه‌گیری و آسیب‌پذیری مرتبط، رستوران‌ها باید فقط به مشتریان واکسینه شده اجازه غذا خوردن در فروشگاه‌هایشان را بدهند. با انجام این کار می توان با انتشار پیام مسئولیت جمعی به مشتریان، اقدامات بهداشتی و ایمنی را تضمین کرد.

محدودیت ها، جهت گیری های تحقیقاتی آینده و نتیجه گیری

مطالعه حاضر محدودیت های خود را شناسایی می کند که جهت های تحقیقاتی را برای مطالعات آینده ارائه می دهد.اولاً، نمونه ما محدود به جمهوری خلق چین است، جایی که احتمال درک مصرف کنندگان از اقدامات پیشگیرانه کووید-19 به عنوان منبع ترس کم است.بنابراین محققان آینده می توانند کاربرد تحقیقات ما را در سایر کشورها بررسی کنند.

دوم، ویژگی‌های بهداشتی رستوران‌های سرپوشیده را در طول همه‌گیری کووید-19 بررسی کردیم ; با این حال، تحقیقات آینده می تواند این ویژگی های بهداشتی را در زمینه غذاخوری در فضای باز ارزیابی کند.ثالثاً این تحقیق خدمات تحویل و تحویل را در نمونه گیری خود لحاظ نکرده است.

 ما محققان آینده را تشویق می کنیم که این دیدگاه را برای غنی سازی ادبیات مرتبط بگنجانند.چهارم، ما یافته ها و مفاهیم را بر اساس داده های جمع آوری شده در طول کووید-19 ترسیم کردیم.

کاملاً ممکن است که نظر مصرف کنندگان پس از کووید در مورد ویژگی های بهداشت رستوران متفاوت باشد.بنابراین، تحقیقات بیشتر می تواند ادراکات مصرف کنندگان پس از کووید را از بهداشت رستوران بررسی کند.

در مجموع، همه گیری گسترده کووید-19  توانایی مشتریان را برای صرف غذا در رستوران ها محدود کرده است.برای جلوگیری از عفونت پرسنل رستوران و مشتریان، بسیار مهم است که ویژگی های بهداشتی را به دقت تنظیم کنید.

 جریانی از ادبیات جنبه های مختلف کووید-19 را بررسی کرده است. با این حال، فاقد بررسی ویژگی بهداشت رستوران در طول همه گیری کووید-19 است. از این رو، زمان بررسی ویژگی های بهداشتی درک شده در رستوران ها و تأثیر آنها بر رفتار مصرف کننده فرا رسیده بود.

اثرات ویژگی‌های بهداشتی – بهداشت فضاهای مورد استفاده مشتری، بهداشت شخصی کارکنان، و بهداشت محیط کار – در تحقیق حاضر مورد بررسی قرار گرفت.

 یافته‌های ما نشان داد که ویژگی‌های بهداشتی درک شده مصرف‌کنندگان، ترس آن‌ها از کووید-19 را افزایش می‌دهد، که منجر به پریشانی روان‌شناختی می‌شود، که آنها را وادار به انجام رفتارهای پیشگیرانه می‌کند. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که آسیب‌پذیری درک شده ارتباط بین ویژگی‌های بهداشتی و ترس مصرف‌کنندگان از کووید-19  را تعدیل می‌کند.

سایت دانلود مقاله

مطالب جدید

درخواست ترجمه رایگان

مطالب برتر سایت

برند چیست

تبلیغات چیست

بازاریابی دیجیتال چیست

ارزش پیشنهادی چیست