جستجوگر دانش

تأثیر اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی جوانان،رنگ گرایی و سلامت روان: دیدگاه هندی

چکیده

این مقاله به بررسی موضوعات متقاعدکننده ای مانند مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان و رابطه آنها با استفاده از اینستاگرام می پردازد، با تمرکز بر بزرگسالان جوانی که در هند زندگی می کنند. شرکت کنندگان (N = 726) برای پر کردن یک پرسشنامه انتخاب شدند و از داده های خود اظهار شده برای آزمون فرضیه ما استفاده شد.

این مطالعه یک رویکرد همبستگی و غیرتجربی را برای بررسی مدل‌های میانجی‌گری همانطور که پیشنهاد شد دنبال کرد. مدلسازی معادلات ساختاری از رابطه مثبت و معنادار بین سن و مسائل اجتماعی با متغیرهای کنترلی به عنوان فراوانی و زمان صرف شده در اینستاگرام اجتناب کرد.

علاوه بر این، مشخص شد که مقایسه اجتماعی می تواند منجر به رنگ گرایی و مشکلات سلامت روان شود. با این حال مشخص شد که جنسیت با سه پارامتر رابطه ناچیزی دارد. تجزیه و تحلیل کیفی برای یافتن پیامدهای مهم برای همه افراد سهیم اینستاگرام پشتیبانی شد.

بحث هایی انجام شد که نشان دهنده نیاز به افزایش آگاهی در مورد این مسائل برای لذت بردن از رسانه های اجتماعی و در عین حال محافظت از رفاه کاربر بود. این مقاله یافته‌های کلیدی مهمی را ارائه می‌کند که در قلمروهای این پارامترها بررسی می‌شوندو چنین مفاهیمی برای درک بازتاب آن در فضاهای آنلاین بیشتر مورد بحث قرار می گیرند.

کلید واژه ها:رسانه های اجتماعی.اینستاگرام.رنگ گرایی.سلامت روان.مقایسه اجتماعی.هندوستان

مقدمه

رسانه های اجتماعی یک فناوری ارتباطی تعاملی است که به ایجاد و به اشتراک گذاری اطلاعات، ایده ها و سایر اشکال بیان را از طریق جوامع و شبکه های مجازی آسان می کند

( Ahn , Son & Chung , 2021 ; Kietzmann , Hermkens , McCarthy & Silvestre , 2011 ). اینستاگرام یک پلتفرم شبکه اجتماعی رایگان مخصوصاً برای جوانان است که به کاربران امکان می‌دهد عکس‌ها/فیلم‌ها را از طریق اپلیکیشن موبایل آپلود و به اشتراک بگذارند. تقریباً 3.6 میلیارد کاربر اینترنت به طور فعال از سایت های شبکه اجتماعی استفاده می کنندو همچنان انتظار می رود که این اعداد با افزایش استفاده از دستگاه های تلفن همراه و شبکه های اجتماعی به طور فزاینده ای افزایش یابد( Kar , 2021 ). اینستاگرام دارای 1158 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان است که 62.70 درصد از کاربران 18 تا 34 ساله و 120 میلیون کاربر فعال در هند تا اکتبر 2020 (کلمنت، n. d.) هستند.

سایت های رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس بوک و توییتر عمیقاً در زندگی افراد جوان نفوذ کرده اند( Lakhiwal & Kar , 2016 ; van Dijck & Poell , 2013 ). در دوران نوجوانی، اکثر آنها به طور کامل در دنیای رسانه های اجتماعی غوطه ور هستند، که نشان دهنده خطر جدی برای شروع بیماری روانی است، به طوری که تقریباً از هر پنج نوجوان یک نفر از نگرانی های قابل تشخیص سلامت روان مانند افسردگی و خودکشی رنج می برد( Nesi , 2020 ).

فیلترها و سایر ابزارهای واقعیت افزوده به شما این امکان را می دهند که چهره خود را بیش از هر زمان دیگری شکل دهید و باعث می شود در ظاهر طبیعی خود تجدید نظر کنید. زیباسازی مصنوعی با استفاده از فیلترها به طور قابل توجهی اعتماد به نفس افراد را نسبت به ظاهر و رنگ طبیعی خود کاهش می دهد زیرا آنها معتقدند که بدون استفاده از فیلترها زشت یا کمتر زیبا به نظر می رسند; این ترس آنها را مجبور به اعمال فیلترهایی برای پذیرفته شدن اجتماعی می کند.

مقایسه اجتماعی به افرادی اشاره دارد که ظاهر خود را با مقایسه خود با آرمان های لطیف اجتماعی فرهنگی زیبایی ارائه شده در رسانه ها ارزیابی می کنند; تقریباً همیشه، این یک مقایسه صعودی است که در آن افراد کوتاهی می‌کنند و در نتیجه از بدن و ظاهر خود ناراضی می‌شوند.

علاوه بر این، افرادی که قبلاً دارای مشکلات سلامت روانی هستند یا در مورد تصویر بدن خود مضطرب یا نامطمئن هستند، بیشتر تحت تأثیر مقایسه اجتماعی قرار می گیرند و در نتیجه نارضایتی بدنی بیشتر می شود( Tiggemann , Hayden , Brown & Veldhuis , 2018 ).

انگیزه ارزیابی خود باعث می شود که افراد به دنبال پذیرش و مقایسه با دیگران باشند که شبیه به هم نیستند. منبع اصلی اهداف مقایسه، همسالان هستند تا مدل ها یا افراد مشهوری که در رسانه های اجتماعی نمایش داده می شوند( Tiggemann et al. , 2018 ) . افرادی که اغلب از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند ممکن است خود را با دیگران مقایسه کنند تا نظرات و توانایی های خود را ارزیابی کنند. پیش بینی می شود که مقایسه اجتماعی و حسادت منجر به افسردگی می شود( Keles , McCrae & Grealish , 2020 ). مشخص شده است که مقایسه خود در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند تأثیرات بدی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد، زیرا به فرد این توانایی را می‌دهد که به دنبال تأیید و مقایسه خود باشد(Stefanone , Lackaff & Rosen , 2011 ).

تصاویر رسانه ای لطیف و ایده آل ارائه شده در مجلات یا تلویزیون نشان دهنده اثرات نامطلوب قرار گرفتن در معرض برای نارضایتی از بدن و اختلال در تغذیه زنان نوجوان و جوان است. تعداد زیادی لایک/نظر/دنبال کردن منجر به کاهش نارضایتی از چهره برای تصاویر ضعیف ایده آل و متوسط ​​شد( Tiggemann et al. , 2018 ).

تعداد فالوورها، لایک ها و کامنت ها نقش مهمی در پذیرش اجتماعی دارند; اگر فردی تعداد فالوورها، لایک‌ها و کامنت‌های کمتری داشته باشد، احتمالاً فرد فکر می‌کند که همسالانش آنها را از نظر اجتماعی نمی‌پذیرند و به دنبال مقبولیت می‌روند که منجر به مقایسه اجتماعی شود و باعث مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی می‌شود. افراد معمولاً تمایل دارند از تأثیرگذاران و افراد مشهور کپی برداری یا تکرار کنند تا روند پذیرش اجتماعی را دنبال کنند. ظاهر جسمانی جنبه مهمی از هویت شخصی است و ارتباط آن با خود از آغاز زندگی آغاز می شود( Walker , Krumhuber , Dayan & Furnham , 2019 ).

در مقایسه با سایر شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر، اینستاگرام روی عکس ها و فیلم ها و متن کمتر تمرکز می کند. وضعیت بصری و متمرکز بر عکس اینستاگرام، کاربران را تشویق می‌کند تا عکس‌هایی را که کاربران دیگر آن‌ها را در نمایه‌هایشان نمایش می‌دهند، مشاهده کنند و روی آن‌ها نظر بدهند که منجر به پذیرش اجتماعی می‌شود

 ( Anand , Urolagin & Mishra , 2021 ; Walker et al. , 2019 ). ظاهر یک شخص می تواند نقش اساسی در نحوه مشاهده , لایک و نظر سایر کاربران در مورد این تصاویر داشته باشد . ناراحتی جسمی به افکار منفی در مورد یک شخص مربوط می شود. این شامل احساس بی کفایتی بین افراد است. این یک عامل اساسی در ترویج جراحی زیبایی بین زنان و مردان بوده است ( Walker et al. , 2019 ).

افرادی که رنگ های تیره تر دارند بیشتر تحت تأثیر استانداردهای زیبایی جدید قرار می گیرند که با رنگ پوست مناسب برابری می کند. از قضا، بسیاری از افراد با پوست روشن و تیره که به سختی سعی می کنند آنها را اغوا کنند، می خواهند  انها رنگ پوست تیره بگیرند، ، تمایل دارند پول و زمان خود را در استودیوها و سواحل ضد آفتاب صرف کنند( Unnikrishnan & Prasad , 2016 ).

افراد با ته‌رنگ تیره بیشتر تحت‌تاثیر استانداردهای جدید زیبایی معادل با پوست روشن ملایم قرار می‌گیرند یا تحت فشار قرار می‌گیرند. طنز ماجرا این است که بسیاری از افراد با پوست روشن سعی می کنند  از افراد باپوست تیره  الگو برداری کنندو می خواهند رنگ پوست تیره ای داشته باشند، آنها تمایل دارند برای برنزه شدن پول و زمان خود را در استودیوهای برنزه سازی و سواحل صرف کنند( Unnikrishnan & Prasad , 2016 ) .

خوشبختانه هندی ها به دلیل آب و هوا و محیط، رنگ تیره ای سالم و زیبا در پوست طلایی دارند، اما بیشتر هندی ها این موضوع را درک نمی کنند و از روند روشن کنندگی پیروی می کنند. از فیلترها برای زیبا جلوه دادن تصاویری استفاده می شود که منجر به کاهش عزت نفس می شود.

تخمین زده می شود که 61 درصد از سوء استفاده های گزارش شده مربوط به ظاهر شخصی است. رسانه های اجتماعی در حالی که در زندگی روزمره ما غیرقابل تفکیک هستند، به دلیل افزایش مشکلات سلامت روان در جوانان مقصر شناخته می شوند. سازمان جهانی بهداشت گزارش داد که 10 تا 20 درصد از کودکان و نوجوانان در سراسر جهان مشکلات سلامت روان را تجربه می کنند. تخمین زده می شود که 50 درصد از تمام اختلالات روانی در سن 14 سالگی و 75 درصد تا 18 سالگی ایجاد می شود. شایع ترین اختلالات در کودکان و نوجوانان اختلال اضطراب فراگیر و افسردگی است (Keles et al., 2020).

شیوع اضطراب و افسردگی در 25 سال گذشته 70 درصد در جوانان افزایش یافته است. تاثیر رسانه های اجتماعی برآسایش نوجوانان به دلیل افزایش همزمان مشکلات سلامت روان به یک اولویت تبدیل شده است. رسانه های اجتماعی را می توان به عنوان یک “شمشیر دو لبه” در نظر گرفت. مطالعات نشان می دهد که افراد قادر به بیان افکار و احساسات خود و دریافت حمایت اجتماعی هستند (Keles et al., 2020). بر اساس گزارش منتشر شده توسط آکادمی اطفال آمریکا، رسانه های اجتماعی به کاربران نوجوان این امکان را می دهند تا پیوندهای خود را با دوستان فعلی خود تقویت کنند و دوستی های جدیدی را به صورت آنلاین ایجاد کنند که این امر باعث کاهش انزوای اجتماعی و تنهایی و بهبود غیرمستقیم سلامت روان می شود(O’Keeffe et al., 2011).

اعتقاد بر این است که افراد با حمایت اجتماعی پایین در مقایسه با افرادی که حمایت اجتماعی بالایی از خانواده، دوستان و همسایگان دارند، بیشتر از مشکلات سلامت روان (مانند افسردگی، اضطراب و ناراحتی روانی) رنج می برند(Keles et al., 2020).

در بیشتر کشورها، تخمین زده می شود که اکثر افرادی که به خدمات بهداشت روانی نیاز دارند، هیچ درمانی دریافت نمی کنند. با طیف گسترده ای از جمعیت که به طور فعال از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند،فرصت‌های متعددی برای استفاده از رسانه‌های اجتماعی محبوب برای بهبود درمان، مراقبت و خدمات در دسترس برای افراد مبتلا به بیماری روانی وجود دارد (Naslund et al., 2019). قلدری اینستاگرام موضوع مهمی است که در آن افراد عکس‌های مخرب یا شرم‌آور پست می‌کنند، زیرنویس‌های توهین‌آمیز می‌نویسند، کامنت‌های نفرت‌انگیز ارسال می‌کنند، از هشتگ پست استفاده می‌کنند، حساب‌ها/نمایه‌های جعلی ایجاد می‌کنند، و بیشتر اطلاعات خصوصی و حساس را به صورت عمومی ایجاد می‌کنند(Aswani, Kar & Ilavarasan, 2019).

این نوع قلدری ها بر مغز تأثیر منفی می گذارند که منجر به مشکلات شدید سلامت روان می شود. در این مقاله، ما نتایج یک نظرسنجی انجام شده برای شناسایی تأثیر روانشناختی اینستاگرام بر بزرگسالان جوان برای عواملی مانند مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان را ارائه و مورد بحث قرار می‌دهیم. اهداف اصلی مطالعه پژوهشی ما عبارت بودند از:

•استفاده از اینستاگرام بر این عوامل بر بزرگسالان جوان تأثیر می گذارد یا خیر.

• آیا جنسیت نقش مهمی در عوامل تأثیرگذار مانند مقایسه اجتماعی، رنگ‌گرایی و سلامت روان بر اساس پاسخ‌های ثبت‌شده دارد یا خیر (Stone & Can, 2021).

• یافتن رابطه بین رنگ گرایی، سلامت روانی و مقایسه اجتماعی.

• ارائه اطالعات/پیشنهادات معنی دار که بر پیشرفت های بیشتر قابل دستیابی بر اساس پاسخ ثبت شده تاکید می کند.

بر اساس آزمون‌های انجام‌شده، ما یک رابطه همبستگی معنادار بین تأثیر مقایسه اجتماعی، رنگ‌گرایی و سلامت روان پیدا کردیم. آزمون‌های مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) و ANOVA برای شناسایی رفتار و روابط کمی بین اینستاگرام و سه عامل مقایسه اجتماعی، رنگ‌گرایی و سلامت روان انجام شد. SEM ترجیح داده می شود زیرا وابستگی چندگانه و مرتبط را در یک تحلیل واحد تخمین می زند.

علاوه بر این، نمای چگالی خوشه ای برای تجزیه و تحلیل آماری برای درک رفتار کیفی ساخته شد. تحلیل کیفی در مقایسه با تحلیل تجربی سنتی مستعد عدم قطعیت و سوگیری است; ما هنوز هم می توانیم از این یافته ها برای شناخت بیشتر یافته های آماری خود و تکمیل آنها استفاده کنیم. استفاده از رسانه های اجتماعی در طول همه گیری به طور قابل توجهی افزایش یافته استMohamed Ridhwan & Hargreaves, 2021; Obembe, Kolade, Obembe, Owoseni & Mafimisebi, 2021) (Mahdikhani, 2021)).

مطالعات تحقیقاتی زیادی با تمرکز بر مسائل بهداشت روانی که در جامعه ایجاد می شود، منتشر شده است. استفاده از شبکه های اجتماعی، تنهایی از دلایل مهم آن است. با تغییر نسل و نیازها،مطالعه پژوهشی ما برای این مورد مناسب‌تر است و بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، پیامدهای روشنگری ارائه می‌دهد. ساختار مقاله به شرح زیر است – بخش 2 کار مرتبط را برای مطالعه تحقیقاتی ما ارائه می دهد. 3 روش تفصیلی و طراحی تحقیق را تشریح می کند. 4 نتایج و تجزیه و تحلیل را نشان می دهد. بخش 5 مطالعه تحقیق را مورد بحث قرار می دهد.

کار مشابه

این بخش یک مطالعه مختصر و مفصل برای مقایسه اجتماعی رنگ‌گرایی و عوامل سلامت روان و تأثیر آن بر رسانه‌های اجتماعی به طور کلی ارائه می دهد. برای درک بهتر و داشتن یک هدف روشن، بخش ادبیات به سه بخش فرعی جداگانه تقسیم می شود. مقایسه اجتماعی و رسانه های اجتماعی، رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی و در نهایت سلامت روان و رسانه های اجتماعی. معیارهای جستجوی ادبیات در بخش 2.1 آورده شده است.

اصول جستجو

مقالات مربوط به عوامل فردی ( مقایسه اجتماعی , رنگ گرایی و سلامت روان و رسانه های اجتماعی ) در پلتفرم گوگل اسکالر از سال 2015 جستجو شدند . دلیل انتخاب سال 2015 به این دلیل است که استفاده از رسانه های اجتماعی در چند سال گذشته (حدود سال 2015) افزایش یافته است به طوری که نویسنده می تواند تنها به مستندسازی و استناد به آن دسته از مقالات مرتبط که در آنها نتایج روشنی کشیده شده است، اشاره کند.

جدول 1 جزئیات ادبیات موجود برای عوامل رنگ‌گرایی، سلامت روان و مقایسه اجتماعی در رسانه‌های اجتماعی
جدول 1 جزئیات ادبیات موجود برای عوامل رنگ‌گرایی، سلامت روان و مقایسه اجتماعی در رسانه‌های اجتماعی
جدول 2 خلاصه مقالات مقایسه اجتماعی و رسانه های اجتماعی
مطالعهاندازه نمونهکشور و نوع جمعیتآزمون آماری/نتیجه گیری روش شناسی
(Tiggemann et al., 2018)220 دانشجوی دختر در مقطع کارشناسیدانشجویان دانشگاه فلیندرز بین 18 تا 30 سالANCOVAنتایج آزمون نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض تصاویر لطیف ایده آل منجر به نارضایتی بیشتر از بدن و چهره نسبت به تصاویر معمولی می شود. در حالی که تعداد لایک ها بر نارضایتی از بدن یا مقایسه ظاهر تأثیری نداشت، تأثیر مثبتی بر نارضایتی چهره داشت.
 (Jiang & Ngien, 2020)388شهروندان سنگاپورآزمون آلفای کرونباخاستفاده از اینستاگرام مستقیماً بر اضطراب اجتماعی تأثیر نمی گذارد، اما ممکن است منجر به مقایسه اجتماعی شود
(Jones, 2001)42 دختر و 38 پسر در پایه های نهم و دهم یک دبیرستان دولتیدانش آموزان مدرسه در ایالات متحده آمریکامیانگین و انحراف معیارهمجنس‌ها و مدل‌ها/ افراد مشهور هدف مقایسه‌های اجتماعی برای ویژگی‌های فیزیکی بودند. همچنین نتیجه گیری می شود که دختران مقایسه اجتماعی را در بین اهداف و ویژگی ها گزارش می کنند
(de Vries et al., 2018)126 شرکت کنندهافراد تصادفی که از طریق وب سایت دانشگاه آمستردام از اینستاگرام استفاده می کنند، متوجه می شوندتجزیه و تحلیل رگرسیوناین یافته‌ها نشان می‌دهد که مردم به روش‌های متفاوتی واکنش نشان می‌دهند، به گونه‌ای که تفاوت در گرایش‌های پردازش وجود دارد
(C.-C., 2016)208 دانشجو در مقطع کارشناسیدانشگاه میانه جنوبی ایالات متحدهتحلیل عاملی اکتشافیتعامل اینستاگرام و مرور اینستاگرام با کاهش تنهایی مرتبط بود،در حالی که پخش اینستاگرام با تنهایی بیشتر همراه بود
(Lewallen, 2016)58 زن آمریکاییایالات متحده آمریکاتست ANOVAافرادی که در شرایط آزمایشی بدن مثبت بودند، سطح اعتماد به نفس بالاتری نسبت به زنان در شرایط آزمایشی بدن منفی گزارش کردند.
ترجمه جدول2

از هر سه نویسنده خواسته شده است که مقالات را جستجو کنند. بعداً، جلسه ای برگزار شود که در آن ادبیات نامربوط ومقالات منتشر شده در مجلات با کیفیت پایین حذف شد. جدول 1 ایده روشنی در مورد تعداد مقالات دانلود شده و مجلات مربوطه ارائه می دهد.

مقایسه اجتماعی و رسانه های اجتماعی

مقایسه اجتماعی تمایل بیولوژیکی افراد به ارزیابی مهارت ها، هویت در مقایسه با دیگران بر اساس اطلاعات دریافتی از دیگران است. اصطلاح «سایر» ممکن است شامل رسانه‌ها، رسانه‌های اجتماعی، داستان‌های روزنامه و مجلات، قسمت‌هایی در پلتفرم OTT باشد.

تحقیقات بیان می کند که مقایسه اجتماعی منجر به اضطراب اجتماعی می شود. این امر همچنین می‌تواند خودارزیابی منفی را افزایش دهد، که ممکن است باعث بی‌انگیختگی افراد در منع انجام کارهای جدید شود. در هند، مقایسه اجتماعی به دلیل بازیگران، مذهب و عوامل فرهنگی اغلب مشاهده می شود. هند کشوری متنوع است، مردمی که در مناطق مختلف اقامت می کنند فرهنگ، عادات، مذهب و نژاد متفاوتی دارند. تصویر بدن عامل دیگری است که ارتباط نزدیکی با جنبه مقایسه اجتماعی دارد. به خصوص در رسانه های اجتماعی، جایی که تصاویر پست می شوند و مردم تمایل دارند از طریق لایک و کامنت توجه را به خود جلب کنند. این فعالیت مبتنی بر عکس در سایت های شبکه های اجتماعی اخیراً به عنوان کمک کننده به بدن شناخته شده است. تأثیر منفی رسانه های اجتماعی را می توان به طور کلی به فرآیند مقایسه اجتماعی نسبت داد ( Levine & Murnen , 2009 ).

مطالعات تجربی متعددی در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی و مقایسه اجتماعی پیشنهاد شده است که تعداد کمی از آنها در پاراگراف بعدی و جدول 2 ذکر شده است. ( Tiggemann et al. , 2018 ) مطالعه‌ای را روی عکس‌های لطیف و متوسط اینستاگرام زنان با تعداد لایک‌هایی که پست دریافت کرده و نارضایتی زنان از بدنشان انجام دادند. Jiang and Ngien ( 2020 ) مطالعه تحقیقاتی با هدف بررسی تأثیر استفاده از اینستاگرام بر اضطراب اجتماعی افراد انجام شد. مطالعه زمینه مشابه در جونز (2001) یافت شد که دو مطالعه را در یافتن همبستگی بین مقایسه اجتماعی و رضایت از تصویر بدن انجام داد.

مطالعه انجام شده توسط( de Vries , Moller , Wieringa , Eigenraam & Hamelink , 2018 ) نشان می دهد که آیا نگاه کردن به پست های مثبت غریبه ها در اینستاگرام بر احساسات کاربر تأثیر منفی می گذارد یا خیر. ارتباط بین تنهایی و فعالیت های مختلف اینستاگرام و نقش جهت گیری مقایسه اجتماعی توسط C.-C. (2016) مورد بررسی قرار گرفته است. ( Lewallen , 2016 ) تلاش می کند تا رابطه بین رسانه های اجتماعی، مقایسه اجتماعی و تأثیر منفی آن جامعه را بررسی کند. جدول 2 خلاصه ای از مقالات مربوط به رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی را نشان می دهد.

رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی

ظاهر فیزیکی و رنگ بدن عاملی ضروری برای شناخته شدن شخصی است و ارتباط تنگاتنگی با ادراک خود در زندگی دارد. طبیعتا عوامل مختلفی باعث جذابیت ظاهری می شود که از جمله آنها می توان به رنگ بدن، نسبت قد به وزن، تقارن بدن و … اشاره کرد. به گفته کافری، یامامیا، برانیک و تامپسون (2005)، محیط اجتماعی فرهنگی بر ظاهر فیزیکی تأثیر می گذارد.

مدل تأثیر سه جانبه (Weiss, 2000) می گوید که در درجه اول 3 عامل اجتماعی-فرهنگی وجود دارد که بر ظاهر فیزیکی تأثیر می گذارد: همسالان، والدین و رسانه ها. رسانه های اجتماعی زندگی ما را “تصویر عالی” کرده اند.

ما اغلب در رسانه های اجتماعی با تصاویر براق پر زرق و برق ظاهر می شویم که با به تصویر کشیدن رنگ پوست روشن و درخشان به عنوان نمادی از جذاب، شایان ستایش و زیبایی، عکس، ایربراش، روتوش و به نوعی اصلاح شده اند ( Glenn , 2008 ). رنگ گرایی سیستم فراگیر نابرابری است که به روان و ادراک ذهن انسان لطمه می زند. آلیس واکر ابتدا تعریف رنگ‌گرایی را ارائه کرد که به آن سوگیری پوست تن نیز می‌گویند( Adams , Kurtz – Costes & Hoffman , 2016 ).

جدول 3 خلاصه مقالات مربوط به رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی
مطالعهاندازه نمونهکشور و نوع جمعیتآزمون آماری/نتیجه گیری روش شناسی
(Unnikrishnan & Prasad, 2016)333قسمتی از جنوب هند(زنان)هیچ آزمون آماری خاصی انجام نشده است. از جمعیت خواسته شد که تعریف زیبایی را بنویسنداین مطالعه به وضوح نشان می‌دهد که زنان هندی جنوبی که در دوران پس از جهانی شدن به دنیا آمده‌اند، به شدت تحت‌تاثیر ارزش‌ها و معیارهای زیبایی با واسطه نژادی و تحت سلطه غرب هستند.
(Walker et al., 2019)118دانشگاه های دولتی انگلستان و ساکنان انگلستان/ایالات متحدهتست ANOVAمشاهده تصاویر زنانی که قبلاً تحت عمل جراحی پوست قرار گرفته‌اند، بر تصمیم جراحی پوست تأثیر می‌گذارد، زیرا این تصاویر حاوی تصاویر زنان روشن و رنگ پوست آنها سفید است.
(Abrams et al., 2020)30دختران آفریقایی آمریکاییمصاحبه گروهی متمرکزمطالعه نشان می‌دهد که دختران آمریکایی آفریقایی‌تبار، تمایلات رنگ گرایی امروزی مشابه آن‌هایی که در میان زنان آمریکایی آفریقایی‌تبار بودند را گزارش کردند.
(Joseph et al., 2019)109دانشگاه های ایالات متحدهتست Hosmer-Lemeshowیافته های تحقیق نشان می دهد که سلطه اجتماعی و رنگارنگی ممکن است در اینستاگرام شایع باشد به ویژه در دسته هایی که کلیشه ها، ادراکات و تعصبات در مورد قومیت ها و نژادهای مصرف کنندگان خود را حفظ می کنند، مانند صنعت فضای باز.
(Olatunji et al., 2019)346دانشجویان دختر پلی تکنیک، ابادان، نیجریههمبستگی لحظه ای محصول پیرسون و آزمون ANOVATاین مطالعه همبستگی مثبتی را بین تأثیر رسانه ها و تمایل به سفید شدن پوست نشان می دهد. علاوه بر این، رسانه ها افراد روشن پوست را در تبلیغات محصول نشان می دهند
ترجمه جدول3

رنگ‌گرایی می‌تواند در گروه‌ها یا بین گروه‌ها باشد و به دلیل تفاوت در رنگ مو، رنگ و تن پوست، ویژگی‌های صورت و غیره رخ می‌دهد. موضوع رنگ گرایی در هند موضوع جدیدی نیست , از زمان های قدیم شروع شده است . رنگ پوست همیشه ساختار مربوط به طرز فکر هندی بوده است. کل مفهوم رنگ گرایی رابطه عمیقی با داستان‌هایی از خدا دارد که برای مردم به تصویر کشیده شده‌است.

بسیاری از سریال های تلویزیونی، تبلیغات، رسانه های اجتماعی که هیولاها را به عنوان شیاطین غول پیکر و تیره پوست، و خدا را به عنوان خدایان جاودانه پوست روشن و خوش تیپ نشان می دهند. این کلیشه منجر به تمایز رنگ‌گرایی در هند می‌شود. این ارتباط تاریخی به چهره اجتماعی و موقعیت اجتماعی در هند منجر می شود. ادبیات رنگ‌گرایی و رسانه‌های اجتماعی گسترده نیست. نویسندگان تا آنجایی که می‌دانستند، 5 مقاله در مورد مطالعه شناخت رنگ‌گرایی و استفاده از رسانه‌های اجتماعی پیدا کردند. خلاصه در پاراگراف بعدی ذکر شده است.

درUnnikrishnan and Prasad ( 2016 ) تأثیر جهانی شدن بر ادراک زنان هندی بررسی شده است. این مقاله به بررسی عوامل مختلفی می‌پردازد که بر شناخت زیبایی در جنوب منطقه هند تأثیر می‌گذارند و زن به عنوان نقطه مرکزی بحث موردمطالعه قرار می‌گیرد. این نظرسنجی در میان زنان جنوب هند انجام شد و سوالات نژادی و مربوط به پوست پرسیده شد.

این مطالعه با این واقعیت به پایان رسید که زنان جنوب هند متولد شده در دوران پس از جهانی شدن به شدت تحت تأثیر زنان غربی که پوست نسبتا روشنی دارند، قرار می گیرند.در مطالعه واکر و همکاران (2019)، که در میان زنان انجام شد تا درک این موضوع را که قرار گرفتن در معرض تصاویر رسانه های اجتماعی میل زنان به انجام جراحی زیبایی را افزایش می دهد یا خیر، اندازه گیری کند. مطالعه تجربی دیگری که دختران آفریقایی-آمریکایی را در مورد اعتقاد آنها رنگ گرایی پوست انجام داد ( Abrams , Belgrave , Williams & Maxwell , 2020 ).

رویکرد متمایز از طریق مصاحبه گروه متمرکز نشان می‌دهد که دختران آمریکایی آفریقایی‌تبار از طریق یک پیام رنگ گرایی، به طور بالقوه اعتقادات جمعی را در ونی می کنند. ( Joseph , Son & mccracken , 2019 ) نظرسنجی را در دانشجویان دانشگاه های ایالات متحده در مورد تأثیر رنگ گرایی بر پست های صنعت فضای باز در اینستاگرام انجام داده است.

مطالعه مشابهی توسط اولاتونجی، پلی تکنیک و پوپولا (2019) در مورد ادراک و تأثیر فعال رسانه ها بر رنگ گرایی دانشجویان دختر نیجریه انجام شده است. پس از انجام آزمون آماری، روشنگری رسانه ای و آموزش روانی برای مهار خطر سفید شدن پوست توصیه شد. جدول 3 خلاصه ای از مقالات مربوط به رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی را نشان می دهد.

سلامت روان و رسانه های اجتماعی

یکی دیگر از دیدگاه‌های بررسی این پژوهش، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و سلامت روان فرد است. در موارد معدودی، رسانه های اجتماعی دلیل افسردگی در میان جوانان است که رسانه های اجتماعی می توانند بهترین بستر برای گسترش آگاهی از سلامت روان نیز باشند ( Petropoulos Petalas et al. , 2021 ). نگرش به سلامت روان هنوز با سلامت جسمانی برابر نیست. انگ می تواند یکی از این دلایل باشد.

ظهور رسانه های اجتماعی و ویژگی های منحصر به فرد نیز مشکلات روانی متعددی را به همراه داشته است. جستجوی هشتگ #افسردگی در اینستاگرام به ۲۲.۲ میلیون پست منجر می شود. یک هشتگ مشابه (مانند #افسرده #اضطراب و غیره) با میلیون ها پست در سراسر جهان بازگشت. مطالعات متعددی در مورد تأثیر رسانه های اجتماعی بر سلامت روان انجام شده است. ( Coyne , Rogers , Zurcher , Stockdale & Booth , 2020 ) استدلال می کنند که آیا مقدار زمان صرف شده در رسانه های اجتماعی بر سلامت روان تأثیر می گذارد یا خیر. این مطالعه 8 ساله ثابت کرد که افزایش زمان صرف شده در شبکه های اجتماعی بر سلامت روان تأثیری ندارد.

 ( Cheyanne El Khoury , 2018 ) سطح افسردگی، اعتماد به نفس و تنهایی را در اینستاگرام اندازه گیری کرد. ( Robinson , Turk , Jilka & cella , 2019 ) نگرش های انگ و بی اهمیتی در افراد نسبت به رسانه های اجتماعی را بررسی کردند. ( Reece & Danforth , 2017 ) از ابزارهای یادگیری ماشینی برای شناسایی موفقیت آمیز نشانگرهای افسردگی از داده های اینستاگرام استفاده کردند.محققان

 ( McCosker & Gerrard , 2020 ) روش‌های تحقیقاتی هشتگ‌های افسردگی را در اینستاگرام انجام و توسعه دادند و نشانه‌های زمینه‌ای را در تعامل بین محتوای بصری پست‌ها، زیرنویس‌ها و مدیریت نمایه شناسایی کردند. ( Gao et al. , 2020 )در مورد بیماری همه گیر فعلی را بررسی می کند که در آن قرار گرفتن در معرض رسانه های اجتماعی و ارتباط سلامت روان مشاهده می شود. جدول 4 خلاصه ای از مقالات مربوط به رنگ گرایی و رسانه های اجتماعی را نشان می دهد.

نتایج و شکاف های پژوهشی بررسی پژوهش ها

بررسی دقیق و ادبی عوامل مستقل (مقایسه اجتماعی، رنگ و سلامت روان) حاکی از خلأهای پژوهشی زیر است که به آن پرداخته نشده است.

* تا آنجا که ما می دانیم، کار تحقیقاتی فعلی به طور گسترده به سه عامل مستقل (مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان) بستگی دارد. کار پژوهشی مذکور همچنین بررسی می‌کند که آیا بین آن عوامل همبستگی وجود دارد یا خیر.

* آثار موجود بر تفاوت سنی، تفاوت جنسیتی، تعداد فالوورها، زمان صرف شده در رسانه های اجتماعی و تأثیر آن در سه عامل (مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان) تمرکز ندارد.

* کارهای پژوهشی موجود دارای حجم نمونه حداکثر 300 تا 400 می باشد که برای انجام توان و تحلیل عمیق مطلوب نیست .

* موقعیت جغرافیایی نمونه کارهای تحقیقاتی جاری در کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان. کار ما به طور گسترده بر اساس هند به عنوان کشوری متنوع از نظر منطقه، مذهب و فرهنگ است.

* بیشتر کارهای پژوهشی شامل تجزیه و تحلیل داده های کمی و نمونه است. کار تحقیقاتی ما همچنین به تجزیه و تحلیل کیفی می پردازد که از تحلیل کمی برای درک بهتر نتایج پشتیبانی می کند.

جدول 4 خلاصه مقالات مربوط به سلامت روان و رسانه های اجتماعی
مطالعهاندازه نمونهکشور و نوع جمعیتآزمون آماری /روش شناسینتیجه
(Coyne et al., 2020)500 (گروه سنی 13 تا 20 سال)نوجوانان در ایالات متحده آمریکاتست میانگین، SD و مدل ALT-SRافزایش زمان صرف شده در رسانه های اجتماعی بر سلامت روان فرد تأثیری ندارد
(Cheyanne El Khoury, 2018)129 (گروه سنی 18 تا 25 سال)دانشجویان کالج، مدرسه بازرگانی دوبلینتجزیه و تحلیل همبستگیبین افراد استفاده از اینستاگرام در میزان افسردگی، تنهایی و اعتماد به نفس تفاوت آماری وجود نداشت.
(Robinson et al., 2019)1059258 توییتتوییت‌هایی از شرکت‌کنندگان تصادفیآزمون Chi-Squareاین تحقیق به این نتیجه رسید که انگ و بی اهمیتی هنگام استفاده گسترده از رسانه های اجتماعی رایج است
(Reece & Danforth, 2017)166 نفر و 43950 عکس اینستاگرام شرکت کنندهشرکت کنندگان تصادفیالگوریتم های یادگیری ماشینینتایج نشان داد که تشخیص زودهنگام بیماری روانی امکان پذیر است
(McCosker & Gerrard, 2020)داده نشدهشرکت کنندگان تصادفیبیان نشدهروش پیشنهادی شیوع و اهمیت اعمال زیبایی شناختی و ممتیک را و احتیاط در تجسم پست های سلامت روان، آشکار کردن اشکال متنوع تر تعامل با سلامت روان در اینستاگرام نشان می دهد
(Gao et al., 2020)4872 شرکت کننده31 استان از چینرگرسیون لجستیک چند متغیرهیافته ها حاکی از آن است که دولت باید در حین مبارزه در شرایط اضطراری بهداشت عمومی به مشکلات سلامت روان، به ویژه افسردگی و اضطراب در میان جمعیت عمومی و مبارزه با «اینفودمیک» توجه بیشتری داشته باشد.
ترجمه جدول4
جدول 5 رابطه مفهومی بین (پرلوف، 2014) و کار ما.

چارچوب نظری

کار پژوهشی ما توسط چارچوب نظری ( Perloff , 2014 )  ( dubey , Alam & Rekha , 2018 ) پشتیبانی می شود. (پرلوف، 2014) مدلی را پیشنهاد کرد که بر تأثیر ویژگی های مستعد آسیب پذیری فردی، استفاده از رسانه های اجتماعی و میانجی فرآیندهای روانی بر نارضایتی بدن و اختلالات تغذیه تأکید می کند. بر اساس این مدل، 5 عامل آسیب پذیری فردی حیاتی وجود دارد: اعتماد به نفس پایین، افسردگی، درونی سازی ایده آل ضعیف، محوریت ظاهر به ارزش خود، کمال گرایی. عوامل به طور مستقیم و غیر مستقیم با کار تحقیقاتی ما مرتبط است.

جدول 5 ارائه شده در زیر رابطه بین چارچوب نظری ارائه شده در Perloff (2014) و کار ما را خلاصه می کند. در مطالعه دوبی و همکاران (2018) این مدل بر اساس تأثیر مثبت و منفی استفاده از رسانه های اجتماعی شکل گرفته است. این مطالعه بر روی دانشجویان دانشگاه ملی فیجی انجام شد. بر اساس این مدل، تأثیر مثبت رسانه های اجتماعی افزایش اعتماد به نفس، بهبود ارتباطات و به روز رسانی امور جاری است. اثرات نامطلوب این مدل استفاده از رسانه های اجتماعی عبارتند از : کاهش استاندارد گرامر و زبان , ایجاد انزوا و مشکلات سلامتی . یکی از اثرات نامطلوب ایجاد انزوا با هر سه عامل (مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان) ارتباط تنگاتنگی دارد. مفاهیم مدل نظری به تفصیل در بخش 5 مورد بحث قرار گرفته است.

روش شناسی

این بخش شامل سوالات تحقیق , هدف , ابزار دقیق و تجزیه و تحلیل آماری و کیفی مورد استفاده در تحقیق ما می باشد .فرضیه خود را با استفاده از روشهای ترکیبی (کیفی و کمی) اثبات کرده ایم.

هدف و پرسشنامه تحقیق

این مطالعه با هدف درک تأثیر روانشناختی اینستاگرام بر عواملی مانند رنگ پوست , سلامت روانی و مقایسه اجتماعی در بزرگسالان جوان هندی تبار انجام شد. پاسخ به سؤالات تحقیق زیر جستجو شد (جدول 6).

شركت كنندگان

شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 762 فرد هندی تبار تا 35 سال بر اساس تحقیقات اریکسون در زمینه روانشناسی بودند که جزئیات آمار توصیفی در جدول 7 نشان داده شده است.

طرح پژوهش

ما تأثیر اینستاگرام را بر رنگ‌گرایی، سلامت روانی و مقایسه اجتماعی با کمک تجزیه و تحلیل آماری انجام شده با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) (شکل 1) و ANOVA توسعه داده‌ایم و توزیع تأثیر را با استفاده از هیستوگرام تحلیل کردیم.

جدول 6 پرسشنامه تحقیق و اقدام
شناسه سوال تحقیقبیانیه سوال تحقیقعمل
RQ1آیا استفاده از اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟پرسشنامه تحلیل آماری مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) و ANOVA را از پاسخهای جمعی برای درک تحلیل کمی ارائه کرد. نمای چگالی خوشه ای برای تجزیه و تحلیل آماری برای درک تحلیل کیفی ساخته شد
RQ2آیا جنسیت نقش مهمی در عواملی مانند مقایسه اجتماعی، رنگ‌گرایی و سلامت روان در استفاده از اینستاگرام دارد؟
RQ3آیا عوامل مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان با یکدیگر همبستگی دارند؟
ترجمه جدول6
شکل 1. تأثیر مستقیم و غیرمستقیم اینستاگرام بر رنگ‌گرایی، سلامت روان و مقایسه اجتماعی.
جدول 7 آمار توصیفی

از مقیاس لیکرت به‌عنوان اساسی‌ترین و پرکاربردترین ابزار روان‌سنجی برای برآورد کمی صفات در تحقیقات علوم تربیتی و اجتماعی استفاده شد( Joshi , Kale , Chandel & Pal , 2015 ).

گزینه های نمره گذاری شرکت کنندگان در مقیاس پنج درجه ای لیکرت عبارت بودند از ( 5 ) کاملا موافق , ( 4 ) موافق , ( 3 ) خنثی , ( 2 ) مخالفم , و ( 1 ) کاملا مخالفم .

جمع آوری داده ها

داده های نظرسنجی بین 23 سپتامبر 2020 تا 05 اکتبر 2020 جمع آوری شده است. مدت زمان کوتاه باعث شد تا با مراقبت از افرادی که اغلب به اینستاگرام معتاد هستند، پرسشنامه به نمونه های مناسب ارسال شود. همچنین توجه شد که جمعیت شرکت کننده در مطالعه ما از هند است زیرا تحقیق ما محدود به بافت هند است.

یک پیوند اینترنتی به پرسشنامه آنلاین از طریق پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، واتس اپ، لینکدین، فیس بوک و ایمیل های انتخابی منتشر شد. یک رضایت نامه کتبی در نظرسنجی آنلاین برای همه شرکت کنندگان ارائه شد که بیان می کرد “حریم خصوصی شرکت کنندگان به خطر نخواهد افتاد.” کل پرسشنامه به چهار بخش تقسیم شد.

بخش I شامل اطلاعات دموگرافیک است. بخش دوم شامل تأثیر روانشناختی اینستاگرام بر رنگ‌گرایی، بخش سوم تأثیر روان‌شناختی اینستاگرام بر سلامت روان و بخش چهارم شامل تأثیر روان‌شناختی اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی است. پرسشنامه ها عمدتاً از مطالعه( Unnikrishnan & Prasad , 2016 ) گرفته شده اند.

انتخاب سوالات بر اساس پارامترهایی مانند میزان استفاده از اینستاگرام , زمان صرف شده در اینستاگرام , سن , جنسیت و ارتباط انجام شده است . بخش اول دارای 5 سوال دموگرافیک و اینستاگرام بود، بخش دوم 10 سوال مربوط به تاثیر روانشناختی اینستاگرام بر رنگ پوست، بخش سوم دارای 10 سوال مربوط به تاثیر روانشناختی اینستاگرام بر سلامت روان، و بخش چهارم دارای 10 سوال بود که مربوط به تاثیر روانشناختی اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی بود. جزئیات پرسشنامه ها در جدول 8 آمده است.

تحلیل داده ها

در مجموع 762 فرد هندی تبار در این نظرسنجی شرکت کرده اند. تجزیه و تحلیل دموگرافیک جمعیت شامل 69.30 % مرد و 30.70 % زن در گروه سنی تا 35 سال می باشد . برای پشتیبانی از RQ1 – RQ3 , مدلسازی معادلات ساختاری  (SEM ) را انجام دادیم .

جدول 8 جزئیات پرسشنامه نظرسنجی
شماره و نام بخشپرسشنامهمقیاس/دستهتوضیحات و سوال تحقیق پاسخ داده شد
I – اطلاعات دموگرافیکنام
جنسیت
سن
چند فالوور در اینستاگرام دارید؟
مرد زن سن کمتر از 18 سال 18 – 21 22 – 25 26 – 29 بیش از 29 چند دنبال کننده در اینستاگرام دارید؟ 0 – 200 201 – 400 401 – 600 بیش از 600بخش I شامل جزئیات دموگرافیک است. فرم از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی (مانند اینستاگرام، واتساپ، فیس بوک، لینکدین) و ایمیل های انتخابی ارسال می شود. در مجموع 762 پاسخ برای مطالعه جمع آوری شد
II – رنگ گراییچند ساعت در روز را در اینستاگرام می گذرانید؟ براساس تصویر بالا، شما رنگ پوست خود را در این شکل مشاهده می‌کنید (شکل ۲ را ببینید) من از رنگ پوستم راضی هستم.  من احساس می کنم که افراد روشن تر در اینستاگرام با اعتماد به نفس بیشتری ظاهر می شوند.   وقتی حداقل یک درجه روشن تر از رنگ طبیعی پوستم باشم، احساس اعتماد به نفس بیشتری می کنم. من از فیلترها استفاده می کنم تا خودم را در تصاویرم در اینستاگرام روشن تر نشان دهم. من اغلب می بینم که آرزو می کنم ای کاش رنگ پوست روشن تری برای تصاویرم داشتم. من در اینستاگرام بخاطر رنگ پوستم مورد آزار و اذیت قرار میگیرم. من تحت تاثیر محصولات روشن کننده پوست هستم که در اینستاگرام تایید شده است. من معتقدم رنگ پوست روشن توسط افراد مشهور رایج شده است و بر درک افراد تأثیر گذاشته است. من نظرات و بازخوردهای مربوط به رنگ پوستم را روی تصاویرم دریافت می کنم. من معتقدم که وسواس فزاینده نسبت به “روشن کنندگی” یک روند سالم است0 – 2 2 – 4 4 – 6 بیش از 6 1 .پورسلین 2 . رنگ عاج 3. رنگ عاج گرم 4. رنگ ماسه 5. بژ 6 .بژ گرم 7 . طبیعی 8 .عسل 9 . طلایی 10. بادام 11 . شاه بلوط 12 . اسپرسو  5 : کاملا موافق 4 : موافق 3 : خنثی 2 : مخالف 1 : کاملا مخالفبخش دوم عمدتاً بر روی رنگ‌آمیزی و تأثیر آن در اینستاگرام متمرکز شده است. این بخش برای پرداختن به RQ1، RQ2 و RQ3 در جدول 1 مورد نیاز است  
III-سلامت ذهنیمعتقدم اینستاگرام تاثیر مثبتی روی زندگی من دارد. من می توانم واقعاً خودم را در اینستاگرام بیان کنم بدون اینکه نگران نظر دیگران باشم. وقتی از اینستاگرام استفاده می کنم احساس خوشحالی می کنم. اینستاگرام به من احساس خوبی نسبت به خودم و تصویر بدنم می دهد. احساس می کنم تحت فشار هستم تا در یک تصویر خاص قرار بگیرم یا عکس های خاصی را پست کنم تا در اینستاگرام محبوب بمانم. من تحت تأثیر تعداد لایک‌هایی هستم که می‌گیرم، که بر احساس من در مورد عکس یا خودم تأثیر می‌گذارد. من یک شخصیت آنلاین دارم (من یک فرد متفاوت آنلاین هستم). من در مورد به اشتراک گذاری به روز رسانی در اینستاگرام احساس اطمینان می کنم. من در کار یا زندگی روزمره به دلیل مشکلات عاطفی در اینستاگرام احساس افسردگی، غمگینی یا اضطراب می کنم. من معتاد اینستاگرام هستم.5: کاملا موافق 4: موافق 3: خنثی 2: مخالف 1:کاملا مخالفبخش سوم عمدتاً بر سلامت روان و تأثیر آن به دلیل اینستاگرام متمرکز شده است. این بخش برای پرداختن به RQ1، RQ2، و RQ3 در جدول 1 مورد نیاز است
IV – مقایسه اجتماعیمن به نحوه واکنش فالوورهایم به پست‌هایم توجه می‌کنم. وقتی به پست‌های دیگران نگاه می‌کنم، احساس انگیزه می‌کنم، پست‌هایم را با دیگران مقایسه می‌کنم، سعی می‌کنم عادت‌های اجتماعی دیگران را همانطور که از اینستاگرام درک می‌شود کپی کنم، از ظاهر فیزیکی خود احساس اطمینان می‌کنم، معتقدم که مردم در اینستاگرام خود را متفاوت از زندگی واقعی نشان می‌دهند، معتقدم که مردم فقط در صورتی به من احترام می‌گذارند. من خوش قیافه و/یا موفق هستم نسبت به خودم احساس ناراحتی می‌کنم یا به چیزهایی که آنها دارند حسادت می‌کنم یا آرزو می‌کنم به مکان‌هایی می‌رفتم و پست‌های خاص اینستاگرام را تماشا می‌کردم، دیگران را بر اساس تعداد فالوورها و لایک‌ها قضاوت می‌کنم، معتقدم اینستاگرام راهی برای حفظ آن است. با دوستانم باشم و احساس کنم در زندگی آنها مشارکت بیشتری دارم5: کاملا موافق 4: موافق 3: خنثی 2: مخالف 1:کاملا مخالفبخش چهارم به طور عمده بر مقایسه اجتماعی و تاثیر آن به خاطر اینستاگرام دارد. این بخش برای رسیدگی به RQ1, RQ2 و RQ3 در جدول ۱ مورد نیاز است.
ترجمه جدول8

مدل سازی معادلات ساختاری یک تکنیک تحلیل آماری چند متغیره است که برای تجزیه و تحلیل روابط ساختاری استفاده می شود. این ترکیبی از تحلیل عاملی و تحلیل رگرسیون چندگانه است. این روش ترجیح داده می شود زیرا وابستگی چندگانه و مرتبط را در یک تحلیل واحد تخمین می زند ( Anderson & Gerbing , 1988 ).

نتایج و تجزیه و تحلیل

بیانیه فرضیه ها

در مجموع، با بررسی ادبیات گسترده، موارد زیر را پیش‌بینی می‌کنیم:

H1:فرضیه 1 (H1)

اینستاگرام به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر عواملی مانند رنگ پوست، سلامت روان و مقایسه اجتماعی تأثیر می گذارد. تعداد ساعاتی که یک فرد از اینستاگرام استفاده می کند و تعداد فالوورهایی که یک فرد در اینستاگرام دارد به عنوان متغیر میانجی برای درک تأثیرات غیرمستقیم عمل می کند.

H2: فرضیه 2 (H2)

جنسیت در استفاده از اینستاگرام نقش مهمی در عواملی مانند رنگیگرایی، سلامت روانی و مقایسه اجتماعی ندارد.

H3: فرضیه 3 (H3)

عوامل رنگ گرایی , سلامت روانی و مقایسه اجتماعی همبستگی دارند . به عبارت دیگر استفاده از اینستاگرام به طور مستقیم یا غیرمستقیم به افزایش یا کاهش دیگری کمک می کند.

نتایج آماری توصیفی

ما از شرکت کنندگان در نظرسنجی خود خواستیم که رنگ پوستی را انتخاب کنند که بسیار شبیه رنگ پوست آنها باشد (شکل 2 و شکل 3). این کار برای درک و نشان دادن رنگ‌های مختلف در فرهنگ هند انجام شد.

ما از شرکت کنندگان در نظرسنجی خواستیم که رنگ پوستی را انتخاب کنند که بسیار شبیه رنگ پوست آنها باشد (URBANCLAP). این کار برای درک و نمایش رنگ‌های مختلف در فرهنگ هند انجام شد.

شکل 3 بینشی به ما می دهد که هند یک خانه چند فرهنگی برای انواع مختلف رنگ پوست است. شرکت کنندگان برتر (25.1 درصد) ادعا کردند که رنگ «طبیعی» دارند و پس از آن « رنگ عاجی» با 19.6 درصد قرار دارد.

جدول 9 پاسخ های شرکت کنندگان به مقایسه اجتماعی و استفاده از اینستاگرام
جدول 10 پاسخ شرکت‌کنندگان به رنگ‌گرایی اجتماعی و استفاده از اینستاگرام.
جدول 11 پاسخ های شرکت کنندگان به سلامت روان و استفاده از اینستاگرام.
شکل 2. رنگ پوست هندی.
شکل 3. رنگ پوست درک شده در میان شرکت کنندگان.

عاج گرم و پورلاسین به ترتیب 13.1 % و 8.4 % سهم داشتند. سایر رنگ‌های پوست مانند شاه بلوطی، شنی، بژ، بژ گرم، بادامی، طلایی، عسلی و اسپرسو کمتر از 10 درصد و اسپرسو کمترین میزان آن با 0.5 درصد است. به خاطر داشته باشید که پاسخ دهندگان باید به سوالاتی که در بخش های مختلف تقسیم بندی شده بودند پاسخ می دادند: مقایسه اجتماعی، رنگ گرایی و سلامت روان. سوالات پاسخ داده شده در مقیاس پنج درجه ای لیکرت با مجموع وزن دار میانگین گیری شد. بالاتر بودن مقدار میانگین نشان می دهد که افراد بیشتر با این جمله موافق هستند و مقدار میانگین کمتر نشان می دهد که افراد تمایل به مخالفت دارند یا نظرات متفاوتی نسبت به گزاره ذکر شده دارند (جدول 9، جدول 10 و جدول 11).

سلامت روان: جدول 11 بالاترین میانگین مورد را نشان می دهد، “من احساس خوشحالی می کنم وقتی از اینستاگرام استفاده می کنم” با امتیاز 4.02 و مینیاتورترین نمره برای آیتم، “من در کار یا زندگی روزمره احساس افسردگی، غمگینی یا اضطراب می کنم”. به دلیل مشکلات عاطفی در اینستاگرام “در 2.77.

اندازه گیری برای تجزیه و تحلیل مسیر برای SEM

میزان استفاده از اینستاگرام بر اساس دو پارامتر اندازه گیری شد: تعداد ساعاتی که فرد صرف آن می کند. رتبه بندی 1 = 0 تا 2 ساعت و 4 = بیش از شش ساعت داده شد (میانگین ساعت1.72). و ثانیا تعداد فالوورهای او که 1 فالوور 0 تا 200 و 400 بیشتر از 600 فالوور است (میانگین فالورها224). مقایسه اجتماعی با سوالاتی مانند “من در نظر می‌گیرم که فالوورهایم چگونه به پست‌هایم پاسخ می‌دهند” و همچنین “در نظر می‌گیرم که چگونه فالوورهایم به پست‌هایم پاسخ می‌دهند” اندازه‌گیری شد. این 10 سوال در مجموع پرسیده شد. یک مقیاس پنج درجه ای از نوع لیکرت استفاده شد که از 1 نشان دهنده کاملاً مخالفم تا 5 نشان دهنده کاملاً موافقم استفاده شد. این 10 آیتم جمع شدند و سپس میانگین شدند(MSocial Comparison = 3.58 , SDSocial Comparison = 0.48 ).

رنگ گرایی با سوالاتی مانند ” من از فیلتر استفاده می کنم تا در تصاویری که در اینستاگرام می گذارم روشن تر به نظر برسم ” و همچنین ” به دلیل رنگ پوستم در اینستاگرام مورد آزار و اذیت قرار می گیرم ” 10 سوال در کل سنجیده شد . یک مقیاس پنج درجه ای از نوع لیکرت استفاده شد که از 1 نشان دهنده کاملاً مخالفم تا 5 نشان دهنده کاملاً موافقم استفاده شد. این 10 مورد جمع شدند و میانگین پیدا شد.(MColourism = 3.43 , SDColourism = 0.37 ).

سلامت روان با سوالاتی مانند “تعداد لایک هایی که دریافت می کنم تحت تاثیر قرار می گیرم و بر احساس من در مورد عکس یا خودم تاثیر می گذارد” و همچنین “من در کار یا زندگی روزمره احساس افسردگی، غمگینی یا اضطراب می کنم” اندازه گیری شد. مشکلات عاطفی در اینستاگرام ” در مجموع 10 سوال پرسیده شد . از یک مقیاس پنج درجه ای از نوع لیکرت استفاده شد که از 1 نشان دهنده کاملاً مخالفم تا 5 نشان دهنده کاملاً موافقم استفاده شد. این 10 مورد با هم جمع شدند و سپس میانگین محاسبه شد. ( Mmental Health = 3.21 , SDMental Health = 0.64 ). متغیرهای کنترل شامل سوالات دموگرافیک مانند سن و جنسیت بودند. سن با نمادهای 1 = ( زیر 18 ) , 2 = ( 18 – 21 ) و غیره قرار داده شد . به طور مشابه، جنسیت به عنوان یک متغیر فراوانی دوگانه مطرح شد (1 = مرد، 0 = زن).

تجزیه و تحلیل داده های آماری

تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از (Ringle, Wende & Becker, 2015) SmartPLS و

 Microsoft Excel (XLSTAT) انجام شد. تجزیه و تحلیل مسیر آماری رسمی با استفاده از SmartPLS انجام شد. مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) برای مدل سازی داده های تجربی گنجانده شد. از متغیرهای پنهان استفاده می کند که علت کلی یا عامل به همراه متغیرهای مشاهده شده است و سپس وابستگی های پیچیده را مدل می کند ( Nachtigall , Ulf Kroehne & Steyer , 2003 ).

شکل 4. تحلیل مسیر در SmartPLS نقشه برداری شده است

تحلیل مسیر یکی از انتخاب های برتر برای انجام SEM در بین محققان و دانشجویان آماری است. در مقاله خود، R. نونکو و اچ Ramkissoon مزایای SEM را نسبت به سایر تحلیل‌های چند متغیره مانند مدل‌های رگرسیون پنهان بررسی کرد( Nunkoo & Ramkissoon , 2012 ).

“سن” و “جنس” در اصل، متغیرهای کنترلی متغیرهای برونزا را تشکیل می دهند. تعداد ساعات صرف شده , تعداد فالوورها , مقايسه اجتماعي , رنگ گرايي و سلامت روان متغيرهاي درونزا را تشكيل دادند . از این متغیرها برای تعیین مشخصات مدل استفاده شد. برای مشاهده رابطه بین متغیرهای برون زا و درون زا مسیرهایی ترسیم شد . مدل تصادفی با ترسیم مسیرهایی از “سن” و “جنسیت” به متغیرهای وابسته ما: “مقایسه اجتماعی”، “رنگ گرایی” و “سلامت روان” ارزیابی شد. متغیرهای “تعداد ساعت” و “تعداد فالوور” متغیرهای واسطه را مستقیماً از “سن” و “جنسیت” تشکیل می دهند.

در نهایت، اثرات برای درک رابطه و وابستگی ها، در صورت وجود، در میان آنها به هم متصل می شوند (شکل 4). روابط غیر مستقیم و مستقیم و اهمیت آنها با استفاده از روش بوت استرپینگ ردیابی می شود. اثر واسطه ای متغیرها به راحتی اجرا می شود و با آن اعطا می شود. بوت استرپینگ نتایج نادرست کمتری را با حجم نمونه بزرگتر از آزمون های سوبل می طلبد [6].

Hu & Bentler , ( 1999 ) در نظر گرفتند که یک مدل SEM خوب باید دارای مقدار استاندارد شده ریشه میانگین مربع باقیمانده (SRMR) کمتر از 0.8 باشد تا قابل قبول باشد.

 مدل نزدیک به صفر نشان دهنده تناسب مطلق است. مدل ما مقدار SRMR 0.07 را فاش کرد. همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ آزمایش شد، همه مقادیر بالای 0.9 بودند که نشان دهنده قابلیت اطمینان عالی (1.0-0.90) برای همه سازه ها بود. به طور کلی قابل قبول و مشهود در نظر گرفته می شوند. میانگین واریانس استخراج شده  (AVE ) برای هر پارامتر مورد بررسی قرار گرفت و مقادیر 1.0 به دست آمد که بسیار بیشتر از آستانه پیشنهادی Chin (Chin, 1998) 0.5 بود، بنابراین مدل برازش قابل قبولی با مقادیر مربوطه داشت. نتایج ما از فرضیه های ساختگی ما (H1-H3) پشتیبانی می کند (جدول 4 را ببینید).

ما (جدول 12 و جدول 13) ضرایب مسیر مستقیم و غیرمستقیم را جدول بندی کردیم تا در نهایت اثرات کل متغیرهای برون زا بر متغیرهای درون زا را درک کنیم. مجموع اثرات مجموع اثرات مستقیم و غیر مستقیم است. جدول 13 نتیجه ای است که از طریق راه انداز برای درک اهمیت آماری نتایج مختلف به دست آمده در جدول 13 به دست آمده است. بوت استرپینگ با گرفتن نمونه های فرعی تصادفی از مشاهدات انجام شد. تعداد نمونه های فرعی را 500 قرار دادیم. آزمون دو دنباله با = 0.05 انجام شد.

سوال 1 تحقیق

زمانی که ما فرضیه 1 (H1) خود را مطرح کردیم، این یک فرضیه گسترده تر بود و سه عامل تحت تأثیر اینستاگرام بود. پیامدهای SEM به طور کامل از این فرضیه پشتیبانی می کند (جدول 4 را ببینید). اجازه دهید ابتدا سن و همبستگی آن با مقایسه اجتماعی , رنگ گرایی و سلامت روان را در نظر بگیریم . مشخص شده است که سن با مقایسه اجتماعی (𝛽=0.13, p<0.05)رنگ گرایی (𝛽=0.13, p<0.05)و سلامت روان (𝛽=0.1, p<0.05)مرتبط است.

جدول 12 ماتریس همبستگی ضریب مسیر.
جدول 13 خلاصه آزمون فرضیه.

این نشان می دهد که کاربران اینستاگرام با گروه سنی بالاتر رابطه معنادار و منفی با این مسائل دارند. همچنین مشخص شد که افراد با گروه سنی بالاتر تمایل به استفاده کمتر از اینستاگرام (𝛽=0.15, p<0.05) تا 1.5 ساعت دارند. تا آنجایی که استفاده از اینستاگرام پیش می‌رود، می‌توان به طور موثری با تعداد فالوورها و ساعت‌هایی که یک فرد در اینستاگرام صرف می‌کند، به اوج خود رسید. رابطه بین تعداد ساعاتی که یک فرد در اینستاگرام می گذراند و مقایسه اجتماعی هیچ تفاوت آماری نداشت (𝛽=0.06, p>0.05) .

این بدان معناست که ساعات کمتر یا بیشتر صرف شده در اینستاگرام به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر مقایسه اجتماعی تأثیر نمی گذارد. تعداد ساعات سپری شده به طور مثبت به رنگ گرایی (𝛽=0.08, p<0.05) و سلامت روان (𝛽=(0.07+0.05)=0.12, p<0.05) مرتبط است . افرادی که زمان بیشتری را در اینستاگرام سپری می کنند 8 درصد بیشتر در معرض ابتلا به رنگ گرایی و به طور خطی مشکلات سلامت روان تا 12 درصد قرار دارند. به طور مشابه، رابطه بین «تعداد فالوورها» و سه عامل نیز رابطه مثبت و معناداری دارند. تعداد فالورهای بیشتری نشان می دهد که یک فرد احتمال بیشتری دارد که مقایسه اجتماعی (𝛽=0.16, p<0.05) 16 درصد، رنگ‌گرایی (𝛽=0.17, p<0.05)17 درصد و در نهایت سلامت روان22درصد (𝛽=0.22, p<0.05) را تجربه می کند.

سوال2 تحقیق

به یاد بیاورید که فرضیه 2 ما (H2) این بود که جنسیت نقش مهمی در تأثیرگذاری بر عواملی مانند رنگ پوست، سلامت روانی و مقایسه اجتماعی در استفاده از اینستاگرام ندارد. یافته های ما در جدول 12 از حرف اضافه توسط H2 پشتیبانی می کند.

جدول 14 خلاصه داده های آزمون ANOVA.

رابطه بین جنس و سه عامل ناچیز بود ( 05/0 > p ) هرچند ضرایب مسیر مثبت بود . این متغیرهای ساختگی همانطور که در جدول 12 مشاهده می شود از نظر آماری معنی دار نیستندبه این معنی که تاثیر اینستاگرام بر مقایسه اجتماعی، رنگ‌گرایی و سلامت روان برای خانم‌ها یا آقایان به طور متوسط تفاوتی ندارد و تعداد ساعت‌ها و فالوورهایی که دارند به عنوان متغیر میانجی عمل می‌کنند. بنابراین , ما نمی توانیم فرضیه صفر را رد کنیم .

سوال 3 تحقیق

برای پشتیبانی از H3، و شناخت واریانس بین سه عنصر، ما تجزیه و تحلیل واریانس (ANOVA) را انجام دادیم. جدول 14 آمار توصیفی ANOVA انجام شده را نشان می دهد. حجم نمونه 762 ( بزرگ ) می باشد و میانگین هر سه گروه نزدیک به هم بود . سایر پارامترها مانند واریانس , انحراف معیار , خطای استاندارد کم و بیش با سایر گروه ها همخوانی دارند . جدول 15 محاسبات را از ANOVA یک طرفه نشان می دهد. با 10 مورد در هر عنصر , ( 3 – 1 ) = 2 df بین گروه ها و 2283 df در سه گروه وجود دارد . مجموع مربع 48.12 بود. نسبت واریانس بین گروه ها و واریانس درون گروهی از نظر آماری معنی دار بود(F = 26.92 , df = 3 , p < 0.001 ).

از آنجایی که p – مقدار < ( نرخ خطای نوع I ) , H3 پذیرفته می شود . برخی از گروه ها “میانگین ها را با هم برابر نمی دانند. به عبارت دیگر، تفاوت بین میانگین برخی از گروه ها به اندازه ای است که از نظر آماری معنادار باشد. مقدار P برابر است با 0 , [ p ( x F ) = 1.00 ].

این بدان معنی است که احتمال خطای نوع 1 ( رد H0 صحیح ) کم است . هر چه مقدار p کوچکتر باشد , قویتر از فرضیه ما پشتیبانی می کند . آماره آزمون F برابر با 26.93 است. اندازه اثر مشاهده شده f کوچک است ( 0.15 ) . این نشان می دهد که مقدار اختلاف بین میانگین ها کم است. 2 برابر 0.023 است. به این معنی که گروه 2.3 درصد از واریانس را از میانگین توضیح می دهد. این داده ها شواهد محکمی را در حمایت از فرضیه صفر ارائه می کنند که سه گروه از نظر آماری با یکدیگر اهمیت دارند.

جدول 15 خلاصه ANOVA.
جدول 16 خلاصه پاسخ های شرکت کنندگان برای تجزیه و تحلیل کیفی

مطالعات ما شواهد قطعی پیدا می‌کند که سه پارامتر رنگ‌گرایی، سلامت روانی و مقایسه اجتماعی دارای اهمیت آماری P-value <0.005 هستند. نتیجه در p < 0.05 معنی دار است. این ANOVA با انجام آزمون Levene (براون و فورسایت، 1974) که به طور عمومی برای آزمایش همگنی واریانس ها استفاده می شود، تأیید شد. توان تست Levene قابل توجه بود (1.0) که نشان داد واریانس ها همگن هستند. همچنین بر اساس آزمون Shapiro-Wilk  (N > 30 )معمولاً گروه ها را دچار اختلال می کنیم( Shapiro & Wilk , 1965 ) (𝛼=0.05) .با این حال , آیتم های ما ساختارهای ما را بی نقص اندازه نمی گیرند .

به عبارت دیگر , ANOVA خطای مدلسازی در داده ها را محاسبه نمی کند . همچنین، ما علاقه مندیم که تغییرات فردی گروه را به دیگری پی ببریم. بنابراین , ما همچنین از چارچوب مدلسازی ساختاری که قبلاً انجام شد برای تجزیه و تحلیل تغییرات فردی در طول زمان استفاده می کنیم .

از این رو، (به جدول 4 مراجعه کنید) کاربران اینستاگرام که مقایسه اجتماعی را تجربه می کنند، احتمالاً رنگ آمیزی را تجربه می کنند (𝛽=0.48, p<0.05) و با مشکلات سلامت روانی مواجه می شوند (𝛽=0.22, p<0.05) با این حال، در اینجا سلامت روان به دست می آید به طور غیرمستقیم تحت تاثیر قرار گرفته است. در نهایت، کاربران اینستاگرام که با رنگ‌گرایی مواجه هستند، به طور شگفت‌آوری 48 درصد شانس مواجهه با مسائل مربوط به سلامت روان (𝛽=0.48, p<0.05) دارند.

تجزیه و تحلیل داده های کیفی

اگرچه تحلیل کیفی در مقایسه با تحلیل تجربی سنتی مستعد عدم قطعیت و سوگیری است، اما می‌توانیم از این یافته‌ها برای درک بیشتر یافته‌های آماری خود و تکمیل آنها استفاده کنیم. سیرز در کتاب خود توضیح می دهد که تحقیقات کیفی پل بین نظریه و داده است ( Seers , 2012 ). تجزیه و تحلیل کیفی با مصاحبه با مجموعه ای از شرکت کنندگان انجام شد. از پاسخ دهندگان خواسته شد به سؤالات باز پاسخ دهند.

از آنها خواسته شد سه کلمه یا عبارت مرتبط با اینستاگرام را وارد کنند. ثانیا، برای بیان استدلال خود در پشت استفاده از برنامه. پاسخ های آنها از طریق واتس اپ ثبت شد. هر دو سؤال به هم پیوستند و بعداً در یک فایل متنی واحد ساخته شدند. ما VOSviewer را به عنوان انتخاب برنامه کامپیوتری خود برای تجسم شباهت ها و ساختن نقشه مناسب انتخاب کردیم.

VOS مخفف تجسم شباهت ها است( van Eck & Waltman , 2010 ) ، که تفسیری گرافیکی از فایل متنی ارائه می دهد. ایل متنی یا مجموعه شامل متن در هر خط سند است. VOSviewer تکرارهای کلمات را استخراج می کند و یک امتیاز مرتبط به دست می دهد. ما از این برای ساختن یک نقشه هم‌روندی بر اساس پیکره متنی استفاده کردیم. شمارش باینری برای شمارش تعداد تکرار یک کلمه خاص در پیکره استفاده شد. مجموعه شامل 161 عبارت در نرم افزار تغذیه شد . حداقل تعداد دفعات یک عبارت را 3 قرار می دهیم. از 161 مورد , 9 مورد به این آستانه رسیدند .

برای هر یک از 9 مورد، یک امتیاز مربوطه برشمرده شد. ما این را با استفاده از نمای چگالی خوشه ای Vosviewer تجسم کردیم. در این دیدگاه، چگالی کلمه یک نقطه در نقشه به طور جداگانه برای هر خوشه محاسبه می شود، همانطور که ون اک ( van Eck & Waltman , 2010 )توضیح داد (جدول 16). این 9 مورد در دو خوشه 1 و خوشه 2 تشکیل شدند. خوشه 1 متشکل از عبارات “سرگرمی”، “دوست”، “سرگرم کننده”، “فرد” و “لمس” است.

خوشه 2 شامل “کسب و کار”، “لات”، “پست” و “داستان” بود. در VOSviewer، قرمز نشان دهنده بالاترین چگالی، زرد نشان دهنده متوسط ​​و آبی نشان دهنده کمترین چگالی است. نمای چگالی خوشه به ما کمک می‌کند تا بفهمیم آیتم‌ها چگونه با یکدیگر در خوشه مرتبط هستند و خوشه‌ها چگونه با یکدیگر مرتبط هستند. هر چه دو مورد روی نقشه نزدیکتر ظاهر شوند، امتیاز مربوط به آن بیشتر است. مای چگالی در شکل 5 ترسیم شده است. مورد “دوست” بیشترین وقوع را دارد و پس از آن “شخص” قرار دارد.

اصطلاحات “دوست” و “شخص” ممکن است عبارات مشابهی را نشان دهند، به عنوان مثال، “یافتن دوستان جدید” یا “پیدا کردن فرد جدید”. این همچنین به این اشتقاق اشاره می کند که مردم اغلب از اینستاگرام برای حضور در یک شبکه اجتماعی مجازی یا همان طور که پلتفرم در نظر گرفته شده است استفاده می کنند. «برای حفظ ارتباط با دوستان»، «دوستان چه می‌کنند» یا «پیروی از شخصیت‌های معروف» احتمالاً عباراتی هستند که با آیتم‌های «دوستان» و «شخص» مرتبط هستند.

هر دو مورد با عبارت «لمس» دنبال می‌شوند. عبارت‌هایی مانند “برای حفظ ارتباط با دوستان،” با روندهای جدید تماس بگیرید. هر سه مورد: “دوست”، “شخص” و “لمس” به اوج خود می رسد که مردم از اینستاگرام عمدتا برای همگام شدن با زندگی دوستان خود و به اشتراک گذاری تصاویر و ویدیوهای خود استفاده می کنند. متعاقب آن، آیتم‌های «داستان» و «سرگرمی» و «سرگرم‌کننده» در نتیجه دنبال می‌شوند.

Stories یکی از ویژگی های اینستاگرام است که به کاربران امکان می دهد تصاویر یا ویدیوهایی را که در عرض 24 ساعت ناپدید می شوند به اشتراک بگذارند. آیتم‌های «جالب» و «سرگرم کننده» نشان می‌دهند که مردم اغلب از آن برای غرق در محتوای طنز و جذاب استفاده می‌کنند. با کمال تعجب، بالاترین امتیاز مربوط به همه آیتم ها در «کسب و کارها با 1.62 و پس از آن «لات» با 1.26 یافت شد.

این به طور بالقوه می‌تواند راه را برای تبدیل شدن اینستاگرام به یک بازار، و کسب‌وکارها برای تعامل و افزایش مخاطبان خود هموار کند. یک امتیاز مرتبط بالا نشان می دهد که این اصطلاح بیشتر در برخی از اشکال دیگر در مجموعه استفاده شده است.

Lot می‌تواند ناشی از عباراتی مانند «خیلی سرگرم‌کننده» یا «دوستان » باشد که پس از بررسی فایل داده فهمیده می‌شود. “دوستان” و “سرگرم کننده” امتیازهای مرتبط نزدیکی دارند زیرا افراد با اشتراک گذاری تصاویر یا ویدیوهای خنده دار که به عنوان الگوهای رفتاری در بین همسالان خود رایج شده اند، سرگرمی را به هم مرتبط می کنند.

کمترین امتیاز مربوط به آیتم “پست” بود، به این معنی که هم‌زمانی آن با سایر موارد کمترین بود. اگرچه این تحلیل‌های روشن‌کننده به نتایج مطلق مانند اکتشاف آماری تبدیل نمی‌شوند، اما به ما کمک می‌کنند تا علت و تاثیر اینستاگرام را برای تبدیل شدن به یک دیدگاه درک کنیم. اینها اتفاق نظر نیستند و نمی توانند برای کل گروه اعمال شوند، اما حجم نمونه کوچکتر است

بحث ها

با افزایش استفاده از اینستاگرام با جمع آوری بیش از 500 میلیون کاربر که از طریق میلیون ها کاربر فعال ماهانه به این برنامه هجوم می آورند ( Salman Aslam , 2021 )اینستاگرام تأثیری جدی بر زندگی روزمره بسیاری از افراد دارد. اینستاگرام اغلب به عنوان به عنوان یک حلقه نمایش  عالی  تلقی می‌شود .مردم در درجه اول از آن برای به اشتراک گذاری تصاویر، فیلم ها استفاده می کنند و اکنون منبعی برای مصرف و انتشار اطلاعات سریعتر از همیشه است. به گفته (T. Newcomb & Heider, 1958)، انسان ها سعی می کنند تا توضیح یا قضاوتی را در پس هر رویداد خاصی بیابند، زیرا آن رویداد به زندگی آنها معنا می بخشد.

شکل 5. نمای چگالی خوشه ای برای تجزیه و تحلیل آماری.

  (Weiner , 1972 ) در مورد منبع علیت که اسناد درونی و بیرونی است صحبت می کند . اسناد درونی با رفتار یا توانایی آنها مرتبط است. از سوی دیگر، بیرونی به شرایط بیرونی یا عوامل محیطی بیرونی برای فرد اشاره دارد. این ظاهراً می‌تواند توضیح دهد که افراد اغلب تصاویر را به صورت آنلاین پست می‌کنند یا به تصویر می‌کشند تا نحوه واکنش یا تفکر دیگران در مورد آن را نسبت دهند. این ممکن است اغلب آنها را به رفتار یا به تصویر کشیدن خود سوق دهد که خارج از آنهاست. به همین ترتیب، اگر مشاهده کنند که شخص دیگری در مورد دستاوردهای خود پست می گذارد، به طور خودکار تصور می کنند که سخت کوش، منضبط و غیره است.

این را جونز (Malloy, 2018)در نظریه استنتاج گزارشگر خود توضیح داد. او پیشنهاد کرد که انسان ها اغلب رفتار خاصی از یک فرد را با شخصیت واقعی آنها مرتبط می دانند. بر این اساس، مردم به عکس‌های شادتر یا موفق‌تر همسالان خود و سایر افراد نگاه می‌کنند و زندگی خود را با زندگی خود مقایسه می‌کنند.

مفاهیم عملی و اجتماعی

مردم معمولاً سعی می کنند با اعمال یا گفتار قبلی خود سازگار به نظر برسند( T . Newcomb & Heider , 1958 ; T . M . Newcomb , 1953 ) . اگر ناهماهنگی یا تضاد وجود داشته باشد، ممکن است فرد احساس ناراحتی کند. و سپس برای غلبه بر این ناراحتی، سعی می کنند ناهماهنگی را تنظیم و کاهش دهند تا به حالت تعادل برسد( Morvan & O ” Connor , 2017 ; T . M . Newcomb , 1953 ). به عنوان مثال، زمانی که فردی غذاهای ناسالم می خورد و همچنین می داند که می تواند منجر به مشکلات سلامتی زیادی شود، در حالت ناهماهنگی قرار می گیرد. حالا آنها سعی می‌کنند یا عادت را تغییر دهند یا با این فکر که «فقط یک بار زندگی می‌کنی» یا اینکه برایشان اتفاق نمی‌افتد، منطقی‌تر شوند.

به طور مشابه، در اینستاگرام، افراد سعی می‌کنند تا حد امکان با ارسال یک سری تصاویر استراتژیک برنامه‌ریزی شده، حتی با استفاده از تکنیک‌های تغییردهنده مانند فیلترها یا ابزارهایی که عکس‌هایشان را بهبود می‌بخشند، «بی نقص» ظاهر شوند( Chua & Chang , 2016 ).

آنها این کار را برای حفظ ثبات در پست های خود انجام می دهند. به منظور اجتناب از ناهماهنگی, آن‌ها آنچه را که دیگران ممکن است به تصویر فکر کنند را در نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند با ارسال تنها تصاویری که بریده می‌شوند آن را با آن‌ها تطبیق دهند.

 ( Tiggemann & anderberg , 2020 ) چنین پیامدهایی از ” اینستاگرام در برابر واقعیت ” را بررسی کرده و دریافت که منجر به نارضایتی بیشتر در میان زنان می‌شود. طبق نظر تسر و روزن (1975)، مردم تمایل دارند اطلاعات منفی را پنهان کنند یا در مورد اخبار بد ساکت بمانند. به عبارت دیگر، مردم منتظر انتقال اخبار وحشتناک نیستند یا حتی ممکن است آن را در مقایسه با اخبار خوب به اشتراک نگذارند. از این رو، در اینستاگرام، مردم معمولاً از ارسال عکس‌های واقعی یا «بد» با قدرت با زیبایی‌شناسی یا اینکه مردم معمولاً خودشان را در اینستاگرام نشان می‌دهند، خجالت می‌کشند یا تمایلی ندارند. اولین یافته مهم ما رابطه مثبت بین استفاده از اینستاگرام و افزایش مقایسه اجتماعی بود. این با مطالعات تحقیقاتی قبلی مطابقت دارد.

( Jiang & Ngien , 2020 ) همچنین، مقایسه اجتماعی افزایش یافت  [ = . 23 , p < . 001 ] که متعاقباً باعث افزایش اضطراب اجتماعی شد. این بدان معنی است که استفاده مکرر از اینستاگرام اغلب می تواند منجر به مقایسه زندگی خود با دیگران شود. یک یافته کلیدی این است که سن می تواند عاملی در تعیین مقایسه اجتماعی باشد.

این بدان معناست که افراد جوان تر تمایل بیشتری به مقایسه زندگی خود با دیگران در اینستاگرام دارند. اثرات غیرمستقیم آن , تعداد لایک یا تعداد ساعت , تاثیری بر سن و رابطه آن با مقایسه اجتماعی ندارد .

ما همچنین متوجه شدیم که افرادی که فالوورهای بیشتری دارند به طور طبیعی در معرض پست‌های بیشتری در فید خود قرار می‌گیرند و در نتیجه مقایسه اجتماعی بیشتری انجام می‌شود. با کمال تعجب , تعداد ساعتها تأثیر معنی داری بر مقایسه اجتماعی نداشت . هنگامی که ما در مورد رنگ گرایی صحبت می کنیم، به ویژه در هند، درک این نکته ضروری است که این موضوع در اوایل تاریخ نشات می گیرد. هند سرزمین مهاجمان پوست روشن یونان، مغول ها و استعمارگران اروپایی با پوست رنگ پریده بوده است( Barnett & Hutton , 2016 ). از این رو پوست سفید یا رنگ پریده در پرتو برتری تلقی می شد. در سال 1975، Fair & Lovely توسط Hindustan Unilever در هند راه اندازی شد ( Karnani , 2007 ).

تا سال 2005، 62 محصول جدید سفید کننده پوست در آسیا و اقیانوسیه عرضه شد( Fuller , 2020 ). افراد مشهور بالیوود، زن و مرد، چنین محصولاتی را با ادعاهای مضحک در رسانه های اصلی تایید کردند که در نهایت منجر به کالایی شدن فرهنگ هند شد( Karnani , 2007 ). این تبلیغات تیره‌تر را نشان می‌داد،چهره‌های تیره‌تر افراد با مشاغل دست و پنجه نرم می‌کنند یا در شغل خود موفق نمی‌شوند. سپس آنها را به مدل‌هایی با پوست روشن تبدیل می‌کنند که نشان‌دهنده استانداردهای زیبایی معاصر هند است و تقریباً آن را با موقعیت اقتصادی و اجتماعی بالاتری مانند گرفتن شغل رویایی یا ارتقای شغلی مرتبط می‌کند.

پشتوانه پژوهش

در ادبیات، ما تجربه کردیم که کاربران اینستاگرام در گروه سنی پایین تر تمایل به رنگ گرایی به اشکال دیگر در اینستاگرام دارند. 242 شرکت کننده به شدت موافق بودند و 238 شرکت کننده موافق بودند که افراد مشهور روشن کنندگی را رایج می کنند.

به طور مشابه، 350 شرکت‌کننده موافق بودند که وقتی حداقل یک درجه روشن‌تر از رنگ پوست طبیعی خود باشند، احساس اعتماد به نفس بیشتری می‌کنند. تعداد ساعتهای صرف شده (جدول 5) نیز به طور مثبت و مستقیم بر روی رنگ تأثیر می گذارد. از سوی دیگر , تعداد فالوورهای بیشتر دارای اهمیت مثبت مستقیم و غیرمستقیم بر روی رنگ گرایی هستند . این نیز احتمالاً به دلیل قرار گرفتن بیشتر افراد در صفحه اینستاگرام آنها است. عنصر حیاتی دیگر در یافته های ما این بود که جنسیت هیچ مسئله ای را تعیین نمی کند. سوال تحقیق شماره 2 ما به این موضوع می پردازد.

داده ها ( جدول 5 ) هیچ معناداری آماری را بین جنسیت و مقایسه اجتماعی , رنگ گرایی و سلامت روان نشان نمی دهد . با این حال، مطالعاتی مانند (Haferkamp, ​​Eimler, Papadakis & Kruck, 2012) نشان داد که زنان دارای متغیرهای بالاتری مانند علائم افسردگی و اطمینان‌جویی بیش از حد در سایت‌های شبکه‌های اجتماعی هستند. افزایش مثبت از مقایسه اجتماعی تا رنگ گرایی مشاهده شد. H.S. هوانگ بینش هایی در مورد اینکه چگونه افزایش مقایسه اجتماعی به طور مثبت با مسائل بهداشت روانی مانند افسردگی مرتبط است، ارائه کرد( Hwnag , 2019 ) .

این با یافته های ما از مشاهده افزایش مسائل بهداشت روانی به دلیل مقایسه اجتماعی مطابقت دارد.” در ارگانیسم‌های انسانی, انگیزه‌ای برای ارزیابی عقاید و توانایی‌های او وجود دارد ” اولین فرضیه در نظریه مقایسه اجتماعی (Festinger, 1954) است. برای بیان بیشتر این موضوع، فستینگر استدلال کرد که وقتی ابزارهای غیراجتماعی در دسترس نباشد، انسان ها نظرات و توانایی های خود را با مقایسه آن با دیگران ارزیابی می کنند.

به عنوان مثال، چگونه شخص تصدیق می کند که در حرف زدن روزه است؟آنها این کار را با آزمایش سرعت حرف زدن او با زمان انجام می دهند یا اغلب به مقایسه خود با نظرات یا توانایی های دیگران متوسل می شوند. این گفتمان ها در دنیای اینستاگرام کاربرد دارند. هنگامی که یک کاربر اینستاگرام تصاویر به ظاهر بی عیب و نقص و ایربراش شده را در تایم لاین خود مرور می کند، با مقایسه تصاویر خود با همتایان و شخصیت های معروف خود در اینستاگرام به دنبال تأیید اعتبار و اطمینان می گردد.

رنگ گرایی نیز در افزایش شدید مسائل مربوط به سلامت روانی نشان داد. یک مثال صریح از این نیز توسط Prusaczyk and Choma ( 2018 )   مورد مطالعه قرار گرفت که گزارش کردند نظارت بر رنگ پوست با افسردگی بیشتر و رضایت کمتر از زندگی در بین زنان مرتبط است.

برای این مونوگراف نیز آزمون های آماری صرفاً اکتشافی انجام دادیم. در اینجا ما نتایج مصاحبه های خود را بررسی کردیم تا به این موضوع بپردازیم که چرا جوانان هندی در وهله اول از اینستاگرام استفاده می کنند. بالاترین امتیاز مربوط به عبارت “تجارت” یافت شد.

این نشان دهنده افزایش حضور مشاغل در اینستاگرام است. برندهای بیشتر و بیشتری نیاز به حضور آنلاین دارند زیرا افرادی که برندهای خاصی را دنبال می کنند احساس ارتباط بیشتری می کنند (Copeland & Lyu, 2020). ( 2017M Helal،) همچنین مطلب هیجان انگیزی را ارائه می دهد که به نظر می رسد مشاغل کوچک به دلیل حضور آنلاین خود قابل اعتمادتر هستند و مشتریان نیز تجربه کلی را لذت بخش تر از تجربه های سنتی می دانند.

جالب و سرگرم کنندگی از دیگر دلایل محبوبیت بودند. (ردی، سینگ، کاپور و چوری، 2020) نتایج شگفت انگیزی را ارائه کردند که نشان دهنده نتایج مثبت استفاده از میم ها در طول فرآیند یاددهی-یادگیری است. اگرچه نتایج ما یک همبستگی مثبت با استفاده از اینستاگرام و موارد زیر را همانطور که قبلاً فرض کرده بودیم نشان می دهد ما نمی توانیم حذف کنیم که این ممکن است به ارسال آنلاین کاربر نیز بستگی داشته باشد. همانطور که الیزابت ام. ، تعاملات مثبت معمولاً منجر به علائم کمتری از مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی می شود. در حالی که از سوی دیگر، موارد منفی به طور بالقوه می توانند باعث از دست دادن رفاه شوند ( Seabrook , Kern & rickard , 2016 ).

محدودیت ها و کار آینده

به گفته دکتر دبیپراسانا پاتانایاک، هند وطن 3000 زبان مادری، 4600 کاست و جامعه است ( Pattanayak , 2018 ). از این رو، می توان حجم نمونه بسیار بزرگتری با نسبت های جنسیتی مطابق یا حداقل نزدیکتر به نسبت جنسیتی واقعی در هند را مطالعه کرد تا دقت بیشتری به دست آورد.

همچنین دیدن اینکه آیا منطقه جغرافیایی، مانند روستاهای کوچکتر در مقایسه با کلان شهرها، بر این پارامترها تأثیر می گذارد، هیجان انگیز است. یکی دیگر از عوامل برجسته که می تواند نتایج متفاوتی به دست آورد می تواند سطح تحصیلات یا درآمد خانوار باشد. این مطالعه می تواند شامل سایر سایت های شبکه اجتماعی مانند توییتر، فیس بوک و غیره باشد. این جنبه های اضافی به ما کمک می کند تا تحلیل جامع تری داشته باشیم.

این مطالعه همچنین خود را به یک گروه سنی خاص ( زیر 35 سال ) محدود می کند . یک مطالعه همه جانبه در مورد گروه های سنی مختلف نیاز به مطالعه قانع کننده تری دارد. تحقیق ما از نوع همبستگی است ; اگرچه تجزیه و تحلیل آماری و کیفی فشرده توسط ما انجام شده است.

یک تحلیل تجربی بیشتر برای نشان دادن پیامد واقعی این پارامترها و رفع ابهام یا خطاهای ذاتی که ممکن است با روش پیمایشی تحقیق وجود داشته باشد یا نباشد، مطلوب است. مطالعه نیز غیر خطی است. می توان یک تحلیل طولی انجام داد. در نهایت، نظرسنجی به صورت آنلاین انجام شد. از این رو , مستعد سوگیری پاسخ دهندگان است مانند افراد میانسال کمتر , افراد کمتر از همتایان کوچکتر دولت و غیره . اگرچه مراقبت های لازم برای جلوگیری از خطاهای سیستمی و مطالعاتی انجام شد، اما نمی توان احتمال وجود برخی خطاهای باقیمانده یا ذاتی ناشی از عوامل غیرقابل اندازه گیری را که بومی مطالعه پژوهشی هستند، رد کرد.

نتیجه

این مطالعه کاربردهای مفیدی و روشنگر برای کاربرد اینستاگرام در یک فرهنگ از نظر فرهنگی مختلف پیشنهاد می‌دهد. تأثیر بر روی اینستاگرام در مورد موضوعاتی مانند رنگ گرایی به طور گسترده مورد بحث قرار نگرفته بود.

در سال‌های اخیر، تلاش‌های متمرکزی در سراسر جهان برای حذف چنین مسائلی صورت گرفته است. استفاده از اینستاگرام را باید بیش از یک نیاز به عنوان یک نیاز تلقی کرد. فرد باید بداند که چیزهای موجود در رسانه های اجتماعی اغلب در واقعیت طنین انداز نیستند یا بازنمایی جزئی هستند و نباید برای مقایسه خود با دیگران استفاده شوند. امسال، یونیلور تصمیم گرفت عبارت “روش کننده” را از محصول پرچمدار خود Fair & Lovely ” حذف کند ( Odishatv Bureau , 2020 ).

دولت هند همچنین اصلاحات صریحی را انجام داد که هر صنفی را که کرم ها یا محصولات روشن کننده را تبلیغ یاترویج می کند تحت قانون داروها و درمان های جادویی (تبلیغات قابل اعتراض) در سال 1954 جریمه می کند.

این مطالعه همچنین اطلاعات مفیدی را در مورد مسائل مربوط به سلامت روان که اغلب در هند تحت فشار قرار می گیرند، به دست می آورد. اگر فردی هنگام استفاده از رسانه های اجتماعی احساسات منفی را تجربه کند، باید از پزشکان صحیح کمک بگیرد. به عنوان ضعف این تحقیق، مطالعات آینده باید به بررسی تأثیرات اساسی استفاده از رسانه‌های اجتماعی ادامه دهند و باید سیاست‌هایی را طراحی کرده و آگاهی بیشتری را با افزایش طوفان دیجیتال افزایش دهند.

سایت دانلود مقاله
خروج از نسخه موبایل