نماد سایت جستجوگر دانش

جایگاه یابی برند چیست؟

جایگاه یابی برند فضای منحصر به فردی است که یک برند در ذهن مشتریان اشغال می کند.، یک استراتژی بازاریابی است که به کسب و کار کمک می کند خود را متمایز کند .به بیان دیگر، فیلیپ کاتلر، نویسنده و استاد بازاریابی، جایگاه یابی برند را به عنوان “عمل طراحی پیشنهاد و تصویر شرکت برای اشغال یک مکان متمایز در ذهن بازار هدف” تعریف کرد.

جایگاه یابی برند معمولاً ستون فقرات استراتژی برند هر شرکتی را تشکیل می دهد. تا زمانی که یک استراتژی جایگاه یابی با نیازها و خواسته های بازار هدف طنین انداز شود، یک برند می تواند پیشرفت کند. با این حال، یک استراتژی جایگاه یابی اشتباه حتی می تواند باعث شکست یک محصول خوب شود.

مزایای جایگاه یابی برند کدام است؟

با توجه به اینکه 89 درصد از بازاریابان برند نگران ایجاد تجارب جذاب برند هستند و 77 درصد از رهبران بازاریابی B2B متقاعد شده‌اند که برند برای رشد بسیار مهم است، واضح است که جایگاه‌یابی برند چقدر مهم است. علاوه بر عنصر حیاتی شناخت مشتری می باشد

تصمیم گیری آسان برای خرید

با تعریف واضح محصول خود و اینکه چگونه می تواند برای مشتری شما سودمند باشد، حدس و گمان را از فرآیند خرید حذف می کنید. هنگامی که به مشتریان پاسخ سوالاتی را که به دنبال آنها هستند می دهید، اعتماد و خرید سریعتر آنها انجام می شود.

تایید ارزش

یک برند قوی مجبور نیست به جنگ قیمت گذاری با رقبا تکیه کند. درعوض، جایگاه‌های برند عالی ارزش بالای محصولشان را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که مشتریان بدون توجه به آنچه که می‌شود بخواهند آن را بخرند (حتی اگر ارزان‌ترین آن در بازار نباشد).

به یادآوردن برند

نشان دادن دقیقاً آنچه می خواهید به مخاطبان هدف خود در مورد برند شما بدانند باعث می شود تا آنها به راحتی مزایای خرید از شما را به خاطر بسپارند.

به زودی مشتریان شما شروع به پیوند برند شما با جایگاه شما خواهند کرد. این یادآوری و وضوح برند زمانی مفید خواهد بود که مشتریان شما گزینه های مختلفی را که در دسترس آنهاست در نظر بگیرند.

وفاداری به برند

جایگاه یابی قدرتمند برند به شما مزیت ایجاد یک پایگاه مشتری وفادار را می دهد. افرادی که متمایز کننده های شما را مهم می دانند، وفادار به برند شما خواهند شد.

رویارویی با رقبا

این استفاده اساسی از جایگاه یابی محصول است. شرکت می تواند به شدت به رقبا پاسخ دهد. می تواند قدرت رقابتی خود را بهبود بخشد.

طراحی استراتژی بهتر تبلیغاتی

می توان برنامه تبلیغاتی معنادارتری طراحی کرد. بر اساس مزایایی که قرار است اطلاع رسانی شود، ابزارهای مناسب برای تبلیغ محصول انتخاب می شوند

معرفی موفق محصول جدید

جایگاه یابی می تواند به شرکت در معرفی محصول جدید در بازار کمک کند. این می تواند مزیت های جدید و برتر محصول را قرار دهد و به راحتی به بازار نفوذ کند.

برند را خلاق تر می کند

برندهای بسیار زیادی در بازار وجود دارند که خطوط مشابهی از محصولات و خدمات را به بازار هدف و مخاطب یکسان ارائه می دهند، اما این جایگاه برند است که یک برند را متفاوت و منحصر به فرد می کند. و اگر برند بتواند استراتژی جایگاه یابی و اجرای بدیع وواضح را ارائه دهد، برند مزین به برچسب برند خلاق می شود.

مراحل ایجاد جایگاه برند

وضعیت فعلی رخود را بشناسید

اگر برند در بازار جدید است، این مرحله اول برای تازه واردان به بازار اعمال نمی شود، اما اگر برند در حال حاضر یک بازیگر تثبیت شده در بازار است و مایل است جایگاه برند و معماری کلی برند خود را احیا کند، پس برای مدیریت شرکت و بخش برندینگ ضروری است که جایگاه فعلی برند را به دقت درک و شناسایی کنند و تجزیه و تحلیل کنند که چگونه به نفع برند و دستیابی آن به اهداف و اهداف تجاری کلی انجام می شود.اگر پاسخ منفی است، مدیریت شرکت باید حفره‌های موجود در جایگاه‌یابی برند فعلی را کشف کند و بررسی کند که آیا نیازی به تغییر جایگاه نام تجاری وجود دارد یا خیر.

رقبا مستقیم را شناسایی کنید

گام بعدی در مسیر ایجاد جایگاه برند، شناسایی برندهایی در بازار است که تهدید مستقیم برای برند هستند. برند نیاز به تجزیه و تحلیل و درک ارزش اصلی، نقاط قوت برند، ماهیت محصولات و خدمات ارائه شده، اخلاق، و اصول برندهای رقابتی دارد و همچنین پیشنهادات فروش منحصر به فرد آنها و عواملی که آنها را متفاوت و منحصر به فرد در بازار و در بازار می کند، شناسایی کند. ذهن مشتریان

جایگاه برندهای رقیب را بشناسید

مرحله بعدی شامل درک جایگاه برندهای رقیب، اساساً مشخص کردن بیانیه چشم انداز، بیانیه ماموریت، ارزش های اصلی، مبانی برند و کل معماری برند است. بسیار مهم است که جایگاه‌یابی و استراتژی‌های برند برندهای رقیب را به‌طور پیچیده مطالعه کنیم تا بتوانیم جایگاه‌یابی منحصربه‌فرد و متمایز را به دست آوریم که مزیت رقابتی در بازار ایجاد می‌کند.

دلایل منحصر به فرد بودن خود رابشناسید

این مرحله شامل درون نگری عمیق برند در داخل و شناسایی ارزش های اصلی، اصولی که برند بر اساس آنها فرموله می شود، نقاط قوت، ارزش های پیشنهادی، چشم انداز بلندمدت، و ویژگی ها و مزایایی است که برند را منحصر به فرد و متفاوت از بقیه برندهای موجود در بازار که خطوط مشابهی از محصولات و خدمات را ارائه می دهند.

پیشنهادهای فروش منحصر به فرد را توسعه دهید

در ادامه مرحله قبل، مرحله بعدی جایگاه‌یابی برند شامل توسعه پیشنهادهای فروش منحصربه‌فرد بسته به ویژگی‌ها، اهداف، ارزش‌های اصلی و نقاط قوت نام تجاری است که به برند هویتی منحصربه‌فرد متمایز و در ذهن مشتری در بازار می‌دهد.

استرتژی های جایگاه یابی برند

تعیین جایگاه بر اساس ویژگی های محصول

استفاده از ویژگی ها یا مزایای محصول به عنوان استراتژی جایگاه یابی، برند شما را با ویژگی خاصی مرتبط می کند که برای مشتریان مفید است. به عنوان مثال، در صنعت خودرو، جایگاه تویوتا در بازار قابلیت اطمینان، جایگاه پورشه عملکرد و جایگاه ولوو ایمنی است. برندها به طور مداوم منحصر به فردترین مزیت یا ویژگی محصول را با مصرف کنندگان در میان می گذارند.

تعیین جایگاه بر اساس قیمت

یک شرکت از استراتژی جایگاه مبتنی بر قیمت برای ارائه محصول یا خدمات خود به عنوان مقرون به صرفه ترین گزینه استفاده می کند. وقتی محصول خود را ارزان‌ترین محصول بازار قرار می‌دهید، می‌توانید پایگاه مشتری بزرگی ایجاد کنید، زیرا هیچ‌کس دوست ندارد بیش از آنچه باید خرج کند. ارائه کمترین قیمت یک راه آسان برای جذب مشتریان بالقوه برای تبدیل است.اما این استراتژی با سهم خود از خطرات و معایب همراه است – یعنی این که تصور کیفیت تولید پایین‌تر را به مشتریان می‌دهد.

همچنین ممکن است با مسائل اقتصادی مواجه شوید که در طول زمان می‌توانند جایگاه برند شما را مختل کنند – مانند هزینه ۵ دلاری Subway که نتوانست از تورم دوام بیاورد. جایگاه‌یابی مبتنی بر قیمت نیز می‌تواند آغازگر جنگ قیمت باشد، اگرچه این امر عمدتاً در مورد صنایع خاصی مانند سفرهای هوایی صدق می‌کند.

جایگاه یابی بر اساس کیفیت یالوکس

اغلب قیمت و کیفیت یک محصول، مطمئناً در ذهن مصرف کننده همسو می شود، زیرا قیمت بالا اغلب با کیفیت بالا همراه است. اما تعیین جایگاه یک محصول بر اساس کیفیت بالا یا “لوکس” آن با جایگاه یابی بر اساس قیمت متفاوت است. اغلب این برندها قیمت خود را اعلام نمی کنند، اما در عوض کیفیت یا اعتبار بالا نقطه کانونی ارتباط است تا تمایلی ایجاد کند تا مشتریان بدون توجه به قیمت، محصول را بخواهند.

توجه داشته باشید که لوکس بودن همیشه به معنای کیفیت بهتر نیست، اما مشتریان همچنان معتقدند که به دلیل شهرت برند به دلیل استراتژی های بلندمدت جایگاه یابی برند، بهتر است. به عنوان مثال، یک خودروی رولز رویس 200000 دلاری که مظهر لوکس است، احتمالاً کیفیت ساخت کمتری نسبت به هیوندای 30000 دلاری دارد.

جایگاه یابی براساس کیفیت
جایگاه یابی براساس کیفیت

تعیین جایگاه بر اساس استفاده یا کاربرد محصول

ارتباط محصول خود با یک کاربرد خاص، راه دیگری برای قرار دادن برند شما در بازار است. به عنوان مثال، مکمل‌های جایگزین وعده غذایی می‌توانند برای افرادی که وقت ندارند یا می‌خواهند یک وعده غذایی سریع و راحت داشته باشند، مفید باشند. همچنین جایگزین‌های غذایی وجود دارد که به‌طور خاص برای افرادی طراحی شده‌اند که می‌خواهند در باشگاه ورزش کنند، بنابراین کالری بالایی دارند و ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری دارند. جایگزین‌های دیگر وعده‌های غذایی برای افرادی است که رژیم دارند، بنابراین کالری کمی دارند و انرژی زیادی برای تمرین بدن فرد تامین نمی‌کنند.غالباً جایگزینی وعده غذایی قبلی مردان و رژیم کم کالری زنان را هدف قرار می دهد. هر دو جایگزین غذا هستند، اما جایگاه متفاوتی دارند.

تعیین جایگاه بر اساس رقبا

جایگاه یابی مبتنی بر رقیب بر استفاده از رقابت به عنوان نقطه مرجع برای تمایز متمرکز است. برندها تفاوت اصلی محصول/خدماتشان را در بازاریابی خود برجسته می کنند تا در مقایسه با دیگر گزینه های موجود در بازار، مطلوب و منحصر به فرد به نظر برسد. محصول یا خدمات منحصر به فرد می شود.

برندها همچنین می توانند از رقبا به عنوان نقطه مرجع برای پیروی از استراتژی مشابه استفاده کنند. اگر یک برند خاص سهم بازار زیادی دارد، استراتژی جایگاه‌یابی آن‌ها باید برای گروه بزرگی از مشتریان جذاب باشد، بنابراین شما سعی می‌کنید با ارائه محصولی مشابه با مزایای مشابه با همان قیمت، برخی از مشتریان آن‌ها را تبدیل کنید.

استراتژی جایگاه یابی مبتنی بر راحتی

استراتژی جایگاه‌یابی مبتنی بر راحتی نشان می‌دهد که چرا استفاده از محصول یا خدمات یک شرکت نسبت به رقبا راحت‌تر است. این راحتی می تواند بر اساس عواملی مانند جایگاه مکانی، سهولت استفاده، دسترسی گسترده، پشتیبانی از پلتفرم های متعدد باشد.راحتی ممکن است به دلیل طراحی محصول نیز باشد. به عنوان مثال، Swiffer محصول WetJet خود را به عنوان یک جایگزین مناسب برای یک دستشویی سنتی به دلیل پدهای یکبار مصرف آن تبلیغ می کند.

جایگاه یابی مبتنی بر راحتی

جایگاه یابی مبتنی بر ارزش

استراتژی جایگاه یابی برند مبتنی بر ارزش، برند را بر اساس ارزشی که مشتریان از خرید یا مصرف پیشنهادات برند کسب می کنند، قرار می دهد.به زبان ساده، این نوع جایگاه‌یابی برند برای جایگاه‌یابی برند بر اساس ارزش پیشنهادی آن انتخاب می‌شود.این ارزش اغلب به مزایای ملموس مشتری محور مانند انجام کار، آسان کردن کارها و غیره مربوط می شود.یک مثال عالی از شرکتی که از جایگاه‌یابی مبتنی بر ارزش استفاده می‌کند DuckDuckGo است – موتور جستجویی که برخلاف Google، داده‌های شما را نمی‌گیرد.

جایگاه یابی مبتنی برارزش

جایگاه یابی مسئله و راه حل

بسیاری از برندها خود را به عنوان ارائه دهنده راه حل برای مشکلات مشتریان معرفی می کنند. ایدئولوژی پشت چنین جایگاه‌یابی این است که نشان دهد این برند خاص می‌تواند به شما در حل فوری و کارآمد مشکلات کمک کند. بانک‌ها، بیمه‌ها و وام‌ها به عنوان یک ارائه‌دهنده راه‌حل، جایگاه خود را آغاز کرده‌اند.اغلب با عنوان “نیاز به وام؟” با ما تماس بگیرید تا در عرض چند دقیقه یا چند ثانیه وام را با حداقل مدارک مورد تایید قرار دهیم. این ادعایی است که توسط بسیاری از بانک ها دنبال می شود و از این طریق به عنوان راه حلی برای مشکلات مالی مشتری عمل می کند.

جایگاه یابی سلبریتی محور

استفاده از افراد مشهور به عنوان یک سخنگوی برای تایید یک دسته خاص از محصولات یا خدمات برای مدت طولانی روشی محبوب بوده است. هدف از جایگاه یابی مبتنی بر سلبریتی جلب توجه مردم و افزایش آگاهی و شناخت برند از طریق مرتبط کردن محصول یا یک برند با شخصیت پر زرق و برق یک فرد مشهور خاص است. این اغلب یک امر گران قیمت برای شرکت ها است، اما آنها آگاهانه این روش ولخرجی را انتخاب می کنند، زیرا این واقعیت آشنایی و محبوبیت افراد مشهور است.این ارتباط سلبریتی با برند، بسیاری از خریدارانی را که سلبریتی را دنبال می‌کنند، برای خرید همان برند الهام می‌بخشد و باعث می‌شود که از نظر روانی با فرد مشهور مرتبط باشند.

جایگاه یابی مبتنی بر رهبر

شرکت‌های بسیار کمی این مسیر را انتخاب کرده‌اند، زیرا برای اعلام یک رهبر بازار بایدبرند خود را بهترین و منحصر به فرد در بازار معرفی کنید. بسیاری از شرکت ها با این جایگاه شروع می کنند، اما با افزایش رقابت، از بین می روند و استراتژی باید اصلاح شود. بهترین نمونه های جایگاه یابی بلندمدت مبتنی بر رهبری توسط متا انجام می شود. در بخش رسانه های اجتماعی، فیس بوک از نظر خدماتی که ارائه می دهد منحصر به فرد است و بیشترین تعداد کاربران مرتبط با آن را دارد.

7 مرحله برای ایجاد استراتژی جایگاه یابی برند

ایجاد یک استراتژی موثر برای جایگاه یابی برند، فرآیندی است که باید به دقت ترسیم شود. در اینجا هفت مرحله ضروری برای تحقق این امر وجود دارد:

جایگاه فعلی برند خود را ارزیابی کنید

شما نمی توانید بدانید از کجا شروع کنید، مگر اینکه بدانید قبلاً کجا ایستاده اید. مگر اینکه برند جدیدی باشید که منتظر راه اندازی است، در حال حاضر موقعیتی در بازار دارید. اولین چالش شما این است که بفهمید آن چیست.برای انجام این کار، نگاهی به مشتریان فعلی خود بیندازید و سعی کنید درک بهتری از آنها داشته باشید.

آیا آنها با بازار هدف شما مطابقت دارند؟ چه محصولات یا خدماتی را بیشتر دوست دارند؟ آنها چگونه با برند شما تعامل دارند و در مورد تصویر برند شما چه فکر می کنند؟اگر طبق گفته مشتریان، موقعیت برند شما در جایی که می خواهید نیست، زمان خوبی است که صدای برند، اهداف شرکت و بیانیه ماموریت خود را مرور کنید. و البته، محصولات یا خدماتی که ارائه می دهید.

رقبای خود را شناسایی و درباره آنها تحقیق کنید

در مرحله بعد، شما می خواهید دقیقاً مشخص کنید که رقبای شما چه کسانی هستند و کسانی را بیابید که بیشتر شبیه به برند شما هستند، دیدگاه مشابهی دارند یا همان مخاطبان را هدف قرار می دهند.هنگامی که آنها را شناسایی کردید، زمان آن رسیده است که در تحقیقات بازار به یک بررسی عمیق بپردازید.

ارزیابی استراتژی رقیب شما شامل نگاه کردن به آنچه مشتریان در مورد آنها می گویند، یادگیری از تاکتیک های بازاریابی آنها و توجه به نحوه رفتار آنها در شبکه های اجتماعی است. یکی دیگر از استراتژی های سالم برای تحقیق در مورد نحوه مقایسه شما با رقبا، تجزیه و تحلیل SWOT است. این فرآیند به شما کمک می کند تا ببینید برند شما کجا می درخشد و کجا کوتاه می آید.کشف شکافی در بازاری که برند شما آماده پر کردن آن است و درک اینکه مشتریان شما چگونه رقابت شما را درک می‌کنند، گامی کلیدی برای تدوین استراتژی موقعیت‌یابی برند موفق شماست.

موقعیت خود را با رقبا خود مقایسه کنید

اکنون که تصویری از آنچه رقبای شما ارائه می دهند ترسیم کردید، شروع به مقایسه برند خود با آنها کنید. آنچه را که در مورد برندهای دیگر در صنعت خود، مخاطبان هدف و به طور کلی بازار آموخته‌اید، در نظر بگیرید و از آن برای نوشتن بیانیه جایگاه یابی برند (یا بهبود بیانیه فعلی خود) استفاده کنید.پس از درک موقعیت برند رقبای خود در بازار، می‌توانید بفهمید که برند شما در کجا قرار می‌گیرد. آیا می توانید رقبای خود را از نظر هزینه یا سطح راحتی جایگزین کنید؟ یا باید بر روی نوع یا موقعیت برندی تمرکز کنید که رقبای شما نمی توانند با آن مطابقت داشته باشند، مانند کیفیت خدمات مشتری شما؟

مشخص کنید چه چیزی برند شما را منحصر به فرد می کند

چیزی که رقیب شما در آن عالی نیست ممکن است دقیقاً همان جایی باشد که شما در آن برتری دارید. برای مثال، ممکن است محصولی با قیمت بالاتر از رقیب خود ارائه دهید، اما می‌دانید که تیم خدمات مشتری برجسته شما چیزی است که سایر مشاغل در صنعت شما فاقد آن هستند. اینجا جایی است که می توانید برند خود را برای پر کردن حفره ای در بازار قرار دهید.در یک سناریوی عالی، برند شما به تمام نقاط مناسب دست خواهد یافت. به این معنی، شما می توانید خود را به عنوان محصول مقرون به صرفه تری معرفی کنید که بالاترین کیفیت، بهترین خدمات و راحت ترین راه حل را نیز ارائه می دهد.

در واقعیت، به احتمال زیاد اینطور نیست. بهتر است روی یک یا دو حوزه تمرکز کنید که برند شما در آن برجسته است. همانطور که استراتژی موقعیت‌یابی شما بهبود می‌یابد، می‌توانید استراتژی‌های بیشتری را برای ارتقای برند خود به کار بگیرید.استراتژی جایگاه یابی برند نمونه ای از پست های رسانه های اجتماعی استراتژی جایگاه یابی برند نمونه ای از پست رسانه های اجتماعی

بیانیه جایگاه برند ایجاد کنید

بیانیه موقعیت برند شما یک سند ضروری است که نیات و اهداف شما را در طول فرآیند ثابت می کند.هنگام ایجاد بیانیه موقعیت نام تجاری خود، چند نکته حیاتی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید. پاسخ به این سؤالات به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که همه آنها را لمس می کنید:مخاطب هدف من کیست؟ هنگام نوشتن بیانیه موقعیت یابی خود، سعی کنید خود را به جای مشتری قرار دهید. از زبانی استفاده کنید که با آن آشنا هستند و به آنچه می خواهند بشنوند فکر کنند.

موقعیت منحصر به فرد من در بازار چیست؟ به رقابت خود نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که می توانید به طور مختصر نحوه برتری برند خود را بیان کنید.بزرگترین مزیت برند من چیست؟ اینجا نیازی به فروتنی نیست. دقیقاً توجه داشته باشید که بهترین چیز در مورد محصول یا خدمات شما چیست و به طور مداوم آن را برای مشتریان خود برجسته کنید.

چگونه می توانم آن مزیت را ثابت کنم؟ هنگامی که مزایای برند خود را روشن کردید، مطمئن باشید که می توانید ارائه دهید. چه ارائه ضمانت یا استفاده از آمار برای پشتیبان ادعای خود، ثابت کنید آنچه در مورد نام تجاری خود می گویید درست است.

بیانیه جایگاه برند شما باید به سوالات اصلی پیش بینی شده توسط مشتریان بالقوه به روشی واضح، مختصر و جذاب پاسخ دهد. در اینجا نمونه ای از بیانیه موقعیت برند آمازون آمده است:

برای مصرف کنندگانی که می خواهند طیف وسیعی از محصولات را به صورت آنلاین با تحویل سریع خریداری کنند، آمازون یک سایت خرید آنلاین یک مرحله ای را ارائه می دهد. آمازون با وسواس مشتری، اشتیاق به نوآوری و تعهد به تعالی عملیاتی خود را از سایر خرده فروشان آنلاین متمایز می کند.

جایگاه برند جدید خود را پیاده سازی کنید

مانند هر نوع طرح بازاریابی، استراتژی جایگاه یابی برند شما برای موفقیت نیاز به اجرای قوی دارد. برای انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که همه روش های ارتباطی با مشتریان، بیانیهجایگاه برند شما را منعکس می کند. ممکن است با به اشتراک گذاشتن بیانیه جایگاه خود با کارمندان، سهامداران و حتی مشتریان شروع کنید.

در دراز مدت این ممکن است شما را به ارزیابی مجدد پیام ها، لحن و صدایی که در سایر مواد بازاریابی یا کانال های اجتماعی استفاده می کنید، سوق دهد. اگر دیگر با موقعیت جدید شما مطابقت ندارد، وقت آن است که آن را تنظیم کنید.

بیانیه خود را ارزیابی کنید و میزان موفقیت آن را بسنجید

در نهایت، آخرین مرحله این است که بیانیه خود را پس از اجرا مرور کنید و ببینید آیا موفقیت آمیز است یا خیر. به چهار حوزه زیر در برندسازی خود نگاهی بیندازید و ببینید آیا وضعیت شما بهبود یافته است یا خیر:

دیده شدن: آیا مخاطبان شما محصولات یا برند شما را بهتر از گذشته شناسایی می کنند؟ به آنچه مشتریان در بررسی ها یا در رسانه های اجتماعی می گویند گوش دهید تا بررسی کنید که آیا برند شما را مرتبط تر می دانند یا خیر.

منحصربه‌فرد بودن: یکی از اهداف شما از جایگاه یابی برند، متمایز کردن خود از رقبایتان بود. اکنون که موقعیت جدید خود را فاش کرده اید، آیا این کار را انجام داده اید؟

از مشتریان خود بپرسید: می توانید نظرسنجی انجام دهید تا ببینید استراتژی شما چقدر موثر بوده است.

از آنها بپرسید که آیا آنها متوجه تغییر یا تفاوت در کمپین های بازاریابی یا برندسازی کلی شما شده اند یا اینکه افکار یا احساسات آنها نسبت به برند شما در طول زمان در هر جهت تغییر کرده است.

کمپین های بازاریابی را اندازه گیری کنید: از آنجایی که استراتژی موقعیت یابی برند شما باید بر کمپین های بازاریابی شما تأثیر بگذارد، باید رشد را اندازه گیری کنید. آیا پس از اجرا متوجه تبدیل‌های بیشتر، فروش بالاتر و افزایش نرخ تعامل می‌شوید؟ اگر نه، چیزی در استراتژی موقعیت یابی شما با مشتریان شما همخوانی ندارد.

نمونه هایی از استراتژی جایگاه یابی برند

تسلا

تسلا یک برند لوکس است که نسبت به رقبای خود گران‌تر است. به همین دلیل، آنها قیمت را از برند خود کنار می گذارند و در عوض بر کیفیت وسایل نقلیه خود تمرکز می کنند. خودروهای تسلا علاوه بر وسایل نقلیه لوکس، دوربرد، دوستدار محیط زیست و الکتریکی هستند.
تسلا با سایر خودروهای لوکس گازسوز متفاوت است زیرا خودروهای آنها برقی هستند. آنها خود را از وسایل نقلیه الکتریکی استاندارد متمایز می کنند زیرا خودروهای آنها کیفیت بالاتری دارند و برد بیشتری دارند.تسلا یک بازار خاص برای خود و یک برند سرگرم کننده برای مطابقت با آن ایجاد کرد. مدیر عامل شرکت ایلان ماسک خود را به عنوان شخصیتی شبیه به تونی استارک ساخته است و این برند منحصر به فرد بودن خود را از طریق تبلیغات و ویژگی های عجیب و غریب مانند “حالت مسخره” ترویج می کند.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

اپل


اپل به معنای واقعی کلمه نمونه کتاب درسی یک برند قوی است. آنها اولین نمونه ای هستند که سایمون سینک در چارچوب دایره طلایی خود مطرح می کند و ابتدا می پرسد چرا، سپس چگونه و چیست.اپل رایانه‌های زیبا و خلاقانه‌ای می‌سازد که متفاوت از هر چیزی است که تجربه کرده‌اید و آنها را به بازار عرضه می‌کند تا با مشتریان خود طنین‌اندازی کنند.
پیام اپل همان ویژگی هایی را در مصرف کنندگان خود نشان می دهد که آنها در محصولات خود انجام می دهند: اگر شما یک فرد اپلی هستید، نوآور، تخیلی و خلاق نیز هستید.
مانند تسلا، اپل قیمت را از برند خود کنار می‌گذارد و در عوض بر ارزشی که محصولاتش ارائه می‌کند و ارتباطی که با مصرف‌کنندگانش شکل می‌گیرد تمرکز می‌کند.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

نایکی

نایکی سبک زندگی ورزشی را برای همه بدون توجه به نوع بدنشان ترویج می کند. این شرکت این استراتژی جایگاه یابی را از طریق استراتژی بازاریابی و برندسازی 360 درجه و با ارائه لباس های ورزشی که عملکرد را افزایش می دهد، ترویج می کند.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

دیزنی لند

دیزنی لند خود را به عنوان “شادترین مکان روی زمین” معرفی می کند. این شهربازی خود را به عنوان تجربه ای از یک عمر تبدیل کرده است که توسط هیچ کس دیگری در جهان ارائه نشده است.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

Hubspot

Hubspot توانست با ارائه راه حل های بازاریابی برای برندهای مختلف، کل برند خود را حول یک مفهوم خارق العاده از “بازاریابی درونگرا” بسازد. آنها پلتفرمی را ایجاد کرده اند که کاربر پسند و کارآمد است.
همچنین در حال حاضر بازاریابی ایمیلی را ارائه می دهد که به صورت خودکار در حال ارائه یک تجربه بازاریابی کارآمد برای مشتریان همراه با CRM، فروش و خدمات است.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

آمازون


این یکی از فروشگاه های تجارت الکترونیک پیشرو است که نمونه ای عالی از جایگاه یابی برند است. آمازون با ساختن تقریباً همه اقلام در یک مکان، با قیمت ارزان‌تر و آسان‌تر کردن دوست داشتن یا دوست نداشتن محصولات، تجربه خرید کاملی را به مشتریان خود ارائه می‌کند.
عامل اصلی که جایگاه برند آمازون را هدایت می کند، روابط تثبیت شده آن با مشتریان در طول سال هاست.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند

والمارت


Walmart یک فرنچایز بسیار معروف است که خود را به عنوان یک فروشگاه عمومی شناخته شده است. یک توقف برای مردم عادی تقریبا همه چیز را زیر یک سقف با قیمت های مقرون به صرفه می سازد.
آنقدر خود را در بازار جا داده است و به قدری در سراسر کشور پراکنده شده است که بسیاری از بازرگانان از آن الهام گرفتند و نمونه های خود را در کشورهای خود شروع کردند.

نمونه استراتژی جایگاه یابی برند
خروج از نسخه موبایل